מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוג לילדה בת 4שרון11/03/2012
שלום רב, ביתי בת 4.3. בתחילת השנה היתה בחוג התעמלות חודשיים וביקשה לעזוב. (נעלבה מהערה של המורה) הצלחתי להביא אותי לפעמיים שלוש נוספות אך בסופו של דבר הפסקנו כי זה החטיא את המטרה. אח"כ נרשמנו לחוג בלט. שם היתה לה חברה מהגן הקודם. חלפו חודשיים ושוב ביתי מבקשת להפסיק את החוג. ביררתי איתה מה הסיבה והיא אמרה שנמאס לה או במילותיה "די כבר עם החוגים האלה, הייתי ב-2 חוגים וזה מספיק". נראה שהיא נהנית מהחוג במהלכו והיא רוקדת המון בבית. אני אמרתי לה שצריך להתמיד בחוג עד סוף השנה ואי אפשר כל פעם להפסיק. עלתה גם האפשרות של חוג ציור (הגננות המליצו בחום) אז היא אמרה שנלך לחוג ציור וזהו. השאלה היא למה לדעתך היא רוצה להפסיק את החוג, ועד כמה צריך לעמוד על כך מתוך הרצון להקנות ערכי התמדה, וכדומה? אולי כדאי לנסות לעבור לפעם בשבוע במקום פעמיים? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוג לילדה בת 4 - תגובה
סמדר ריינר11/03/2012שלום שרון,
חוגים הם חלק מפעילות הפנאי והנופש של הילד, כך שבעיני אין טעם להכריח. בדיוק כדי ללמד התמדה, אחרי שפרשה משני חוגים, אין סיבה לרשום אותה בשלישית באותה השנה. בכלל נשמע לי שאת רוצה את החוגים יותר ממנה. זה משהו שהיא אמורה לרצות. לא רוצה - לא צריך, אבל אז צריכה להבין שאי אפשר כל פעם להתחיל למחדש ולהפסיק, אלא עד סוף השנה לא יהיה. זה לא נורא.
למה היא רוצה להפסיק את החוג - אני לא יכולה לדעת, אני יכולה רק לשער. יכול להיות שזה נהיה משהו שנורא רוצים בשבילה - הגננת רוצה נורא שתשקיע בציור כי היא מוכשרת, את רוצה נורא שהיא תלמד לרקוד- כי היא רוקדת, ואז זה מעייף אותה כי זה מרגיש לה שזה נעשה כדי לרצות אחרים, וזו כבר לא מורגשת הנאה שלה, בשביל הכיף שלה בלבד.
אני גם לא יודעת מה סדר היום שלה. אם מדובר בילדה שנמצאת בבוקר בגן, ובצהריים בצהרון, ואה"צ בחוג - יכול להיות בהחלט שזה יותר מדי בשבילה, ובא לה סתם להיות בכיף בשעות הפנאי, בלי שום מסגרת, וזה בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)