מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך לצמצם את נזקי האזעקות?אמאבצלהאזעקות11/03/2012
בני בן שנתיים ו- 9 חודשים ואנחנו גרים במושב ליד אשדוד כך שב-48 ש' האחרונות אנחנו זוכים שוב לחיות כשברקע אזעקות, יירוטים של כיפת ברזל (תודה לאל על קיומם) ובומים.
בניגוד לסבבים הקודמים, הפעם בני שואל "למה?". למה צריך להיכנס לממ"ד? למה יש בומים? למה יש אזעקה?
ואנחנו מוצאים את עצמנו מתקשים בכיצד להסביר לו את הסיבה שבגינה צריך להיכנס לממ"ד כששומעים אזעקה וכיצד להסביר את הסיטואציה שלא ברורה אף לנו המבוגרים בצורה פשוטה ומבלי ליצור פחדים מיותרים.
מצד אחד, אני לא מאמינה בלשקר לילד, ומצד שני, זה מסוג הדברים שאני מניחה שהן מורכבים מדי להבנתו של ילד בגיל זה.
אשמח להצעות ותובנות.
כמו כן, בתור קריית שמונאית למודת קטיושות, אני זוכרת שהיה קיים מוקד חירום שבו היה ייעוץ פסיכולוגי להורים אשר סייע בהתמודדויות מסוג זה.
האם למישהו ידוע על מוקד כזה המופעל לישובי הדרום בו יושבים פסיכולוגים המתמחים בטיפול בילדים ויוכלו לסייע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לצמצם את נזקי האזעקות? - תגובה
סמדר ריינר11/03/2012שלום לך,
אני מקווה שאכן כמה שיותר מהר תוכלו לחזור לשיגרה. את צודקת שיש צורך בהסבר פשוט. נראה לי שכדאי להסביר לו שזורקים עלינו פצצות והממ"ד הוא חדר חזק והוא שומר עלינו. אם הוא ישאל למה זורקים עלינו, הייתי עונה שיש מלחמה וככה זה במלחמה, בלי להיכנס להסברים מעבר לזה. הייתי מדגישה בהסבר את ההגנה, ואת המקום הבטוח, ואת זה שאתם שמורים בממ"ד.
לגבי מוקד פסיכולוגי, נראה לי שזה דבר שאמור להיות באחריות הרשות המקומית, וכדאי שתבררו אותו במועצה האזורית שאחראית עליכם.
מאחלת לכם שקט בקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)