בעיה חברתית אצל בן 4.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה חברתית אצל בן 4.5
    אורית
    11/03/2012

בני הבכור (מבין שניים), בן 4.5, ילד חכם ומקסים. מאז כניסתו למסגרת מעון בגיל שנה הבחנתי בקשיים שונים אצלו- קושי ממושך בפרידות, קושי לשאת תסכול ובעקבות כך התפרצות זעם ואף אלימות. הקשיים השתנו עם הזמן ואני בהחלט רואה שינוי בעיקר בזכות יכולתו הורבלית והעזרה שמקבל מאיתנו בשיפור יכולתו לבטא מילולית תסכול.
    עם זאת, אני עדיין מוטרדת ממצבים בהם נכנס למעין אמוק של בכי היסטרי כשמתוסכל, מתוקפנותו כלפי אחרים והקשיים שמתעוררים אצלו כשנדרש לשתף את האחר. חוסר יכולתו להירגע גם היא מטרידה. אני מאוכזבת ממנו ומעצמי על חוסר האונים שלי במצבים האלה (בעיקר כשקורים בחוץ או בחברת אחרים).
    חשוב לציין כי בעקבות קשיים אלה ואחרים פניתי למרפאה בעיסוק שאבחנה קשיים בויסות התחושתי והמליצה על מספר תרגילים ללא צורך בהמשך טיפול.
    אני מוטרדת מהעתיד החברתי שלו וגם מהקשיים שלי ושל בעלי לדעת מה עלינו לעשות במצבים כאלה.

אשמח לעצתכן..

תודה
    אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית אצל בן 4.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה חברתית אצל בן 4.5 - תגובה

סמדר ריינר
    12/03/2012

שלום אורית,
    אתם יכולים לנסות ללמד אותו להרגע, לנשום עמוק, לספור עד 5 לפני שהוא מגיב, ללמד אותו דרכים חלופיות להוציא תסכול (להרביץ לכרית, לבטא תסכול באופן מילולי כמו להגיד: "אני כועס, אני עצוב" למד ואתו לפנות לעזרת מבוגר במקום להיות תוקפני כלפי ילדים וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו