מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בני בן ה12דנה12/03/2012
שלום בני בן ה12 ילד חברותי ואהוב על חבריו, הוא יוצא המון עם חבריו אחהquotצ, ערבי שישי וחופשים. בכל פעם מדובר בלתת כסף ליציאה או למטה לקיוסק, לטענתו כל החברים ככה נוהגים ואכן זה כך. לא תמיד אני נותנת לו כסף, לפעמים אין לי, לפעמים אני אומרת לו שאין לי וכן יש לי בכדי לחסוך ויכוח, אינני מחסירה כלום מהילד כל מה שהוא צריך הוא מקבל אנו מתגוררים בשכונה שכל הילדים מקבלים כל דבר שמבקשים ואני נותנת בגבול היכולת שלי, אך לא נראה לי שבכל יום שהוא יורד לשחק אני צריכה לתת כסף לביזבוז. כשיש חופש קובעים כולם יום סרט, יום קניון שכל זה מתבטא בסופו של דבר בכסף. קרה מקרה שאופק הגיע הביתה לפני שבוע וסיפר שמצא 100 שquotח סיפר סיפור שלם quot אמא ראיתי את השטר על הריצפה והשטר קרא לי אופק קח אותיquot אני מיד חשדתי אך לא התעקשתי יותר מידיי וquotחפרתיquot. אתמול ביקש ממני 5 שquotח ואמרתי לו שאין לי, התלבט עם עצמו ולבסוף ניגש לארנק של אחיו ולקח כסף בלי שאדע. לאחר שירד ניגשתי לארנק לראות ואכן הוא לקח. קראתי לו חזרה הביתה והיתחתי בפניו שלקח כסף שלא שלו וכמובן שהוא הכחיש, עמדתי על שלי ולאחר שהתלונן על כך שאני קוראת לו quotגנבquot וכו'.... ולאחר שאביו הגיע הביתה וסיפרתי את המקרה הודה בטעותו ואמר שפחד לגלות לי את האמת. אביו ניגש לדבר איתו ואיכשהו הוא סיפר על ה100 שquotח שהיה אצל חבר שלו בביתו וראה 100 שquotח על המדף ופשוט הכניס את ה100 שquotח לכיס. הייתי בשוק אך לא כעסתי ולא התעצבנתי פשוט לא ידעתי איך להגיב שנארתי קפואה.
השאלה שלי איך אני מתמודדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן ה12 - תגובה
סמדר ריינר12/03/2012שלום דנה,
את מקשרת את העובדההילד גונב לכך שאת לא נותנת לו כסף לבזבוזים. אך לא בטוח שזו התמונה המלאה. יכולן להיות שהילד מבקש מממך הרבה כסף ואחר גם גונב, כי בעצם אולי היה רוצה ממך משו אחר, אולי יותר מהזמן שלך, אולי התייחסות אחרת, אני לא יכולה לדעת.
בעניין הכסף אני ממליצה לך להקציב לו דמי כיס שבועיים ושהוא יסתדר איתם איך שהוא רוצה ויעשה את החישובים שלו.זה יכול לחסוך חלק מהויכוחים.
לגבי העניין הריגשי שאולי קיים מאחורי הגניבות, הייתי מנסה לבדוק, האם יש משהו שקשה לו מבחינה ריגשית. למשל האם מרגיש שחסר לו זמן איתכם ההורים, האם מרגיש יש לו אחים קטנים שמקבלים יותר פינוק וחום ממנו וממנו רק דורשים כיוון שהוא גדול כבר, האם הו אמרגיש שמתייחסים רק ללימודים שלו או מאוכזבים ממנו בגלל לימודים או מסיבה אחרת ולא מתפעלים ממנו כמו בעבר, או כמו מהאחים שלו, האם אולי אתם עובדים יותר כי הילדים יותר גדולים אך הו אמרגיש זקוק לכם עדיין יותר, האם יש סוג מסויים של משבר במפשחה שמשפיע על הפניות שלכם, למשל קושי בוזוגיות או חלילה מחלה של משיהו מהמשפחה, כל אלה ברים שעלולים להשפיע על מצבו ולגרום להרגיש שהוא מקבל פחות תמיכה ריגשית ממה שבעבר או ממה שהוא זקוק וכמובן שייתכנו דברים אחרים. עצם הדיבור על זה יכול לעזור גם אם לא תמיד יש איך לפתור את זה כרגע לגמרי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)