מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיבושים בהסדרי ראייה לאחר גירושיםאייל12/03/2012
שלום,
אני גרוש מזה 3 שנים ואבא לילדה בת 6. לפני כשנה וחצי גרושתי התחתנה בשנית ועברה לגור בעיר אחרת עם בן זוגה החדש. דבר זה השפיע על בתי וגרם לכך שהיא הפסיקה ללון אצלי באמצע שבוע. בסופשבוע לנה כרגיל ללא שום בעיות.
במהלך ייעוץ בו היינו עם הילדה נקבע שישנו ניכור הורי ביוזמת האם, ומאותו רגע גרושתי הפסיקה לבוא לייעוץ ולשתף פעולה וכך נשאר המצב.
חשוב להדגיש שכאשר הילדה באה אלי היא מאושרת והקשר שלנו חם ואוהב.
כעת גרושתי לקראת לידה ומדי פעם ילדתי נשארת עם הסבתא ולא רוצה לבוא אליי. כאשר האם הולכת לבדיקות בימים שלי.
כיצד להתנהל מול הילדה במקרים כאלה, ולמה עליי לצפות ואיך להתנהל מול ילדתי כאשר יגיע התינוק ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבושים בהסדרי ראייה לאחר גירושים - תגובה
סמדר ריינר12/03/2012שלום אייל,
מקרים של ניכור הורי הם מקרים מאוד מסובכים ועדינים. לדעתי חשוב מאוד לתמרן ולנקוט דרך שמצד אחד משדרת לילדה שאתה אוהב אותה, מזמין אותה, וחשוב לך להיות איתה, מצד שני לא לעשות את זה בצורה לוחצת ובודאי לא לכעוס עליה, כיוון שאנו יודעים שזו לא אשמתה אלא אחריות האם.
הבת שלך תעריך בהמשך את הסבלנות והעיקביות שלך ואת ההתנהגות הבוגרת והלא נקמנית שתפגין לנוכח הסיטואציה.
קשה לדעת למה לצפות לאחר הולדת התינוק. וגם לא ברור לי אם אכן מדובר בניכור הורי מדוע הוא מתגבר לאחר שבת זוגך מצאה בן זוג ועוד יותר לאחר ההריון.
יכול להיות שלא מדובר בניכור הורי, או לא רק בניכור הורי, אלא גם בחשש של בתך שאם היא תהיה אצלך בזמן שאמה בונה משפחה, מקומה לא יישמר.
אני מציעה לך לפנות לייעוץ מסודר, למשל במקום שבו הייתם בייעוץ בעבר ומכירים אתכם כדי לקבל המשך הכוונה בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)