שינוי בהתנהגות פעוט בן שנה וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות פעוט בן שנה וחצי
    דנית 28
    14/03/2012

שלום רב
    הבן שלנו בן שנה וחצי
    תמיד היה ילד חברותי וחייכן והיה מפחד רק מזרים בתקופת חרדות מזרים וכמובן שעבר גם את שלב חרדת הנטישה
    אני עימו בבית מגיל יום ועד עכשיו, יש לנו סדר יום שמותאם לו, זמני משחק עם דודים וסבא-סבתא, זמני משחק עם ילדים, טיול בחוץ, משחק איתי ושעת ציור,קניות ביחד, זמני ארוחות וזמני מקלחת צחצוח שיניים ושינה
    בזמן האחרון אני מבחינה בשינוי שנראה לי מוזר בהתנהגות שלו, (אני לא יודעת אם זה בסדר כי זה ילד ראשון ואני לא יודעת איך הוא צריך להתנהג בגיל הזה)
    השינוי בא לידי ביטוי כשאנו הולכים לבקר סבא וסבתא הוא שוכח מקיום ההורים שלו, ולא מתייחס שאני קוראת לו או מבקשת ממנו משהו, דברים שבבית הוא כן עושה,פתאום הוא כבר לא בלחץ אם אני נעלמת לו מהעיניים, בבית כשאנו לבד הוא לא עוזב אותי לשניה ורודף אחריי בכל הבית, זה נראה לי הבדל דרמתי מדי בהתנהגות בין שני המקומות.
    כמו כן כשסבא או סבתא או דודים באים לבקר הוא פשוט מתעלם מההורים שלו, מאיתנו, פשוט לא מתייחס אלינו ואיך שהם הולכים הוא פתאום שוב נצמד אליי, ובנוסף כשהם מגיעים לבקר או כשאנו הולכים אליהם הוא הולך אליהם ומבקש צומי כאילו חסר לו בבית!!! זה ממש נראה לי מוזר מהצד אנחנו ממש טובים איתו, לא צועקים או חס וחלילה לא מרביצים והכל נעשה בנועם וברוגע, הוא לא נחשף לצעקות או מריבות ואני לא רואה שום סיבה שהוא ילך וממש ירצה צומי מאחרים ולא מהוריו
    אני מבינה את זה שהוא מתלהב לראות אותם ושזה נורמלי אבל השינוי הזה בהתנהגות בין שהוא איתנו לבין שהוא ואנחנו נמצאים בחברת אנשים אחרים הוא פשוט נראה לי לא נורמלי מהצד, ואם הייתי רואה ילד מתנהג ככה ליד אחרים ומתעלם מהוריו הייתי חושבת שחסר לו צומי וזה ממש לא המקרה אצלנו
    זה כבר מדאיג אותי ולפעמים אני אפילו בוכה אני מרגישה כאילו הוא פשוט לא שם עליי!! ילדים בגיל הזה הרי מבחינים מי ההורים ומי המטפל בהם, ומי דואג להם אז למה זה קורה???
    אשמח לתשובה דחוף
    תודה דנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות פעוט בן שנה וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    14/03/2012

שלום דנית,
    אין לך מה לדאוג, זה נשמע שההתנהגות של הילד שלך בנוכחות זרים היא סבירה ונורמלית. הדבר היחיד שהייתי שמה לב אליו שהוא שאת נעלבת מזה. נסי אם את יכולה לא לפרש זאת כבגידה בך או כהוכחה לזה שהוא כפוי טובה או שאת לא נותנת מספיק תשומת לב אלא להיפך, כמחמאה עבורך על כך שאת מגדלת ילד עם ביטחון עצמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו