מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 8- מקרה כזה עוד לא ראיתיחסויה14/03/2012
שלום, אני פונה אליכם כדי לשפוך את הלב ולהתייעץ במקרה שנתקלתי בו לראשונה
אני לא יודעת כיצד לנהוג ולמרות שניסיתי לדבר עם הוריי הילדה כבר פעמים רבות,
אני מרגישה ששום דבר לא נעשה וההתנהגות של הילדה רק הולכת ומדרדרת.
דוד שלי התחיל לצאת עם בחורה חדשה לפני כחמישה שנים, זה היה רציני כך שהיא עברה לגור אצלו עם הילדה שלה שהייתה אז רק בת 3. אביה של הילדה נהרג כשהיא הייתה קטנה ומהרגע שהם עברו לגור אצלו, הם שכנעו אותה שדוד שלי הוא אביה וככה היא רואה אותו מאז.
אני חייבת לציין שמהרגע שהיא נכנסה למשפחה שלנו, הרגשתי שמשהו לא תקין. אני מאוד אוהבת ילדים, אבל ספציפית היא, התנהגה כמו ילדה בוגרת לגילה שמוציאה את כל החכמה שלה על דברים שליליים ומצליחה להוציא את כולם מהכלים.
בהמשך התפתחותה ניסיתי לתקשר אתה פעמים רבות אבל פשוט לא מצאתי את הסבלנות,
בפעמים שניסיתי לקחת אותה מהבית ספר היא הייתה משתוללת, מכה אותי ורצה לכביש בכוונה.
לפעמים כשניסיתי לקחת אותה לגן שעשועים היא התחילה לאיים עלי שעם אני לא אעלה אתה על המתקנים היא תגיד לאימא שלה שהרבצתי לה.
ועוד דברים מתוחכמים שמעולם לא ציפיתי שילדה בת 3-5 תחשוב עליהם.
ניסיתי להתמקד בחינוך שהיא קיבלה ממשפחתה, אימא שלה הייתה מאוד חלשה בחינוך שלה, היא נתנה לילדה כל מה שרצתה ואם לא, אז הילדה הייתה מתחילה לצעוק ולהשתולל ואז מקבלת את מה שהיא רוצה. סבא וסבתא שלה כן טרחו להעניש אותה והתנהגו אתה בחומרה.
אבל מאז שהיא נכנסה למשפחה של הדוד, שהתבלבל ולא ידע כיצד לנהוג בה, הוא התחיל לנהוג אתה יותר מדי בקשיחות (לדעתי), זה עזר בהתחלה עם הדברים שעשתה אבל זה עבר למקומות אחרים.
הוא כל הזמן צועק עליה, מה שהיא עושה לא טוב היא הולכת לעמוד בפינה או בחדר, הוא שם לה מערכת שעות מאוד מדוקדקת והיום שלה בנוי על עבודות בית, שיעורי בית, שינה. אימא שלה הצטרפה לחינוך הזה והם כל היום מטרטרים אותה, תעשי ככה ותעשי ככה.
הייתה איזה תקופה ששמעתי מהם שהיא מתעוררת מסיוטים בלילות.
היום, כשהיא בת 8, אני מוצאת אותה עושה דברים ונכנסת לוויכוחים שפשוט לא הגיוניים לגילה. היא מדברת לאימא שלה בחוצפה, וכאילו אימא שלה היא החברה שלה. נכנסת אתה לוויכוחים של נשים מבוגרות.
היא אמנם מקשיבה כשדוד מתחיל לצעוק עליה אבל היא לא מקשיבה לאף אחד אחר, אפילו לא לאימא שלה, היא כאילו כל הזמן עושה דווקא. מבקשים ממנה לעשות משהו, כמו להפסיק לתופף על השולחן והיא עושה את זה יותר חזק. אני בהיריון כרגע וביקשו ממנה לא להתרוצץ מסביבי ואיכשהו ב"טעות", לא טעות, היא נכנסה לי עם המרפק בבטן. ועכשיו, לאימא שלה ולדוד שלי נולדה ילדה, וכל מה שאני רואה כשאני באה זה שהילדה הגדולה מתנהגת בחוצפה ומכריחים אותה לעשות דברים, אבל אף אחד לא באמת שם לב אליה, לא נותנים לה מחמאות על משהו טוב שעשתה, לא טורחים לדבר אתה אפילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
חסויה14/03/2012היא יכולה לבוא ולבקש שיסתכלו על ריקוד חדש שהמציאה ויגידו לה שתסתלק כי הם עסוקים עם הקטנה עכשיו.
אני בטוחה שכל החינוך שלה מלכתחילה לא היה נכון, אבל אני רואה את המצב הולך ומדרדר עכשיו, וזה שסיימתי כמה קורסים לפסיכולוגיה בדרך לתואר לא מרגיש לי שאני יכולה לעשות מספיק בשבילה כי גם ככה לא מקשיבים לי. ניסיתי לשכנע אותם ללכת לפסיכולוג ילדים והם מסרבים, אומרים שזה הרבה כסף והם גם לא רוצים שיתערבו להם בחיים וזה בטח יעבור לה. אבל אני רואה את זה מחמיר, אני לא רוצה לחשוב בכלל מה יהיה בעוד שנתיים שלושה. כיצד לנהוג? אני יודעת שכולם מבולבלים ולא יודעים מה לעשות, אבל איך מתקנים את הבלבול הזה כדי שהמצב שלה לא יחמיר ואפילו יתוקן כל עוד הדבר אפשרי?
תודה רבה למי שקרא את כל ההודעה וידע איך לעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר14/03/2012שלום לך,
אם ניסית להתערב ולא הצלחת, אין הרבה דברים שאת יכולה לעשות כיוון שזו לא הילדה שלך. אלא אם כן את מוכנה לדווח על ההתרשמות שלך לשירותי הרווחה כדי שהם יתערבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)