מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 7 חסרת ביטחוןגל15/03/2012
ילדתי בת 7 שמנה ולא הכי מקובלת חברתית. כל הזמן חינכנו אותה לא להרביץ ולדבר לא יפה . ותמיד שהיה עימות ניסנו להבין מה היא יכולה לעשות כדי להימנע ממקרים כאלה. לאחרונה היא סובלת מהצקות מילדים(לא ילדים מסוימים , כל פעם זה ילד אחר בעיקר על רקע זה שהיא שמנה)והיא לא יודעת איך להחזיר. שבוע שעבר היא שיחקה עם קבוצת ילדים מול הבית ואני הסתכלתי ואחד מהילדים שהתעלם ממנה כל המשחק התחיל לקלל ולהעליב אותה בגלל שהיא נגעה לו באופנים בטעות(כמובן שקרא לה שמנה)אני התערבתי ואמרתי לה שכל מי שמתחיל איתה היא מחזירה בין אם זה אלימות מילולית או פיזית(כי היא נעמדה מולו שפופה ולא היה לה ביטחון לענות לו)מאז פעמיים היו התקלויות עם ילדים והיא החזירה בכל הכוח(פעם מילולית ופעם פיזית) מצב זה גם מדאיג אותי.
בגלל שיש לה בעיית משקל וחוסר ביטחון ילדים מוצאים אותה הרבה פעמים כמי שנוח לרדת ולהציק לו.. האם אני צריכה ללמד אותה להחזיר ולגבות אותה . או להתעלם(כשהיא הייתה מתעלמת היו מפרשים זאת כחולשה) מאז שגיביתי אותה היא גם מספרת לי על מקרים כאלה .. מה שבעבר היא לא הייתה עושה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 7 חסרת ביטחון - תגובה
סמדר ריינר16/03/2012שלום גל,
אני חושבת שאת מרגישה שגם אחרי שלימדת את הילדה להחזיר זה לא יעיל. אני חושבת שההתמודדות הנכונה היא לא מול הילדים, אלא מול עצמה, לחזק את הביטחון שלה, למצוא את הנקודות החזקות שלה (לימודים, חוגים דברים אחרים) ולהדגיש אותם, לעזור לה למצוא עוד הזדמנויות חברתיות, למשל בחוגים, וכן אם יש צורך לדבר עם המורה או היועצת לגבי המצב בכיתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל16/03/2012הבנתי את תשובתך.אני מחזקת אותה בכל הדברים שרשמת.היא מוכשרת בציור ונמצאת בחוג. היא נמצאת גם בחוג דרמה. היא ילדה מאוד חכמה ויודעת את זה(גם בלימודים)אני מנסה בכל הזדמנות להפגיש אותה עם דודים, שכנים, ילדים.
אך שום דבר עד כה לא עזר. זה לא עוזר כאשר ילדים אומרים לה שמנה. כל התחומים החזקים שלה באותו רגע לא עוזרים (את אותו ילד לא מעניין שהיא מוכשרת וחכמה, הוא רואה רק שהיא שמנה ואפשר לצחוק עליה) והיא מרגישה מושפלת וחסרת ביטחון.
השאלה היא באיזה דרך היא צריכה להתמודד? להחזיר או להתעלם ולספוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר17/03/2012שלום גל,
השאלה היא בדיוק מדוע בעיניכם להתעלם פירושו לספוג. מדוע להתעלם בעיניכם זה דווקא לא לתת מקום להתנהגות ולבוז לה? זה לא משנה איך הילד מקבל את ההתנהגות שלה, משנה איך היא ואתם רואים אותה. מטרת ההתעלמות היא לא להתגונן מההתנהגות של הילד שקורה לה שמנה או להפסיק אותה אלא לא לתת לו חשיבות. בדיוק העניין שבאותו רגע שהוא קורה לה שמנה כל הדברים הטובים נעלמים, זה הקושי שלה. מדוע הם נעלמים? מדוע מה שהילד אומר נהיה יותר חשוב ממה שהיא מרגישה? זה המקום שבו צריך לחזק את הביטחון שלה. הילד לא קובע מה היא ומי היא אלא היא. אם היא מתעלמת אבל רואים כמה היא נפגעת וכמה הדברים מצליחים להגיע אליה, אז באמת להתעלמות אין ערך. העבודה היא על ההרגשה הפנימית לא על ההתנהגות. בתחושתה הפנימית היא צריכה להיות בטוחה בעצמה ואז לא משנה איך היא מתנהגת, מחזירה או מתעלמת, היא עושה את זה בביטחון.
אני לא אומרת שזה קל, אבל זה הכיוון בעיני. כיוון נוסף שהצעתי לך, הוא לערב את הצוות בבית הספר, יכול להיות שבאמת קשה לילדה אחת לעמוד מול דינמיקה שלמה, וצריך את עזרת הצוות שיכוון. מחקרים מראים התנהגות חד משמעית של הצוות בגינוי חד משמעי ותקיף של התנהגויות כאלה עוזרות להפחתה שלהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)