מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 5.5 לא אוהב ולא רוצה ללכת לגןשרי16/03/2012
בני בן 5.5 בגן חובה פשוט לא אוהב ללכת לגן , וברוב הימים הוא מביע סירוב לצאת לגן בבוקר , הסירוב לפעמים מתון ולפעמים תקיף עד כדי צעקות מצידו.
בהתחלה הוא הסביר את הסירוב בזה שמציקים לו בגן לפעמים גם מרביצים וגם כי משעמם
היום יש יותר דגש על נושא השיעמום בגן . השבוע באחת הפעמים שהוא התקשה להיפרד ממני בבוקר בגן , שאלתי אם משהו מציק לו בגן והוא ענה שמשהו מציק לו והוא לא יודע מה.
הגננת תמיד מציינת שהוא פעיל חברתית ,יש לו חברים,מגלה אסרטיביות כשצריך, נראה שהוא נהנה בגן , ולא נראה שהוא משועמם. בקיצור שהכל בסדר, היא הסבירה לי שפשוט יש ילדים שלא אוהבים ללכת לגן , אוהבים את החופש בבית ואין מה לעשות עם זה. זה נכון שהוא אוהב מאד את החופש בבית (יש לציין שאני לא עובדת ואני בבית) אך אני עדיין לא מקבלת את זה.
יש לציין כי זה היה גם בשנה שעברה באופן יותר קל אומנם. זה היה בגן אחר וצוות אחר.
כל העניין דורש ממני המון סבלנות אורך רוח ושיכנועים. אולי בכל זאת יש לו איזה שהו קושי שהוא אינו יכול או אינו יודע לאמר.?!
(אין קשיים קוגנטיביים והתפתחותיים , הוא מסוגל לכל הדרישות שבגן. כך מציינת הגננת)
אשמח לכל עצה , רעיון או הארה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5.5 לא אוהב ולא רוצה ללכת לגן - תגובה
סמדר ריינר17/03/2012שלום שרי,
יכול להיות שזה לא שהוא אוהב להיות רק בחופש בבית, אלא אוהב להיות עם אימא בבית, וזה משהו שקשור קשר ביניכם. בכל אופן את במאת לא אמרוה לקבל את זה וא לא לקבל את זה. אלא פשוט הוא צריך לכת לגן. עצם העובדה שאת נכנסת איתו לשכנועים סביב בעניין מראה שאת לא מצליחה להעמיד את זה כחובה. הדבר החשוב ביותר הוא להסביר לילד שזה בכלל לא תלוי בך. יש חוק חינוך חובה, כל הילדים בגילו הולכים לגן וככה זה. את בכלל לא צריכה לשכנע את הוד רוממותו, אלא להבהיר לו שכך הוא צריך לעשות, זה בכלל לא בינך לבינו, ואין לך שיקול דעת בזה, אלא ככה עושים. לא צריך שנות לך אם הוא רוצה או לו, את לא אמורה לגרום להסכמה שלו או להנאה שלו, אלא לזה שהוא ילך גם אם הוא לא מסכים, והלרגיש נוח עם זה. כשאת תהייי עם מסר ברור ותקיף בעניין, אני מניחה שכל העניין יירגע. כשאת מנסה לשכנע אותו בסבלנות ואורך רוח כפי שכתבת זה לא נקרא מסר חדש משמעי בעניין הזה. פשוט כי זה לא עניין לשכנוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)