מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת שלוש וחצי מרביצהאלין17/03/2012
שלום רב
ביתי בת השלוש וחצי ילדה מאוד חכמה ובד"כ ילדה מאוד ממושמעת וטובה. שמתי לב כאשר היא בעיקר כבר עייפה או שמשהו לא הולך בדיוק כפי שהיא רוצה היא מתחילה להרביץ לי ולנשוך מאוד חזק ולאח הקטן שלה בראש. (בגן לא ידוע לי אם היא מרביצה לחברים שלה) אני בהתחלה אומרת לה שאם היא תמשיך להרביץ היא תלך לעונש לחדר שלה וכאשר היא ממשיכה אני מכניסה אותה לחדר ועד אשר היא לא נרגעת ומבקשת סליחה אני לא מוציאה אותה משם (היא כמובן יוצאת מהחדר ואני מכניסה אותה שוב ושוב). העונש אכן עוזר ומאפס אותה ולאחר מכן היא נרגעת וילדה טובה, אך באופן כללי העונש הזה כבר לא כל כך פותר את הבעיה לתמיד. היא עדיין מרביצה ויודעת שהיא תלך לעונש ותירגע וכך חוזר חלילה....
איזה "עונש" אני יכולה לתת לה על מנת ללמד אותה שלהרביץ זה לא טוב וכך לא נוהגים גם כשעייפים או משהו לא מסתדר כפי שהיא רוצה???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש וחצי מרביצה - תגובה
סמדר ריינר17/03/2012שלום אלין,
טוב ששמת לב ואת מבינה מאין התוקפנות נובעת. זה כבר צעד לקראת פיתרון.
עונשים הם לא דרך יעילה וכמו שראית לא פותרים את הבעיה, ולכן כדאי להימנע מהם.
הילדה שלך לא זקוקה להסבר על כך שלהרביץ זה אסור, היא ילדה נבונה ומבינה את זה. אבל היכולת של ילדה כל כך קטנה במצבי עייפות לא מספיקה כדי להכיל את המצב שבו היא נמצאת ולכן היא "מתפרקת" ומרביצה. הדבר שהיא זקוקה לו כשהיא עייפה זה לא עונש והסברים, אלא איסוף, גם פיזי, כלומר יכול להיות שיש צורך לאסוף אותה ממש בידיים, להרים אותה, להחזיק אותה, להוביל אותה אל המיטה ולעזור לה להרגע ולהרדם, או לפחות להריגע אותה אם אין אפשרות להשכיב לישון, בעיקר היא זקוקה ברגעים כאלה להרגעה פזית, של החזקה, חיבוק וליטוף. זו התשובה לעייפות שלה ולא הסבר או עונש.
אפשר גם לדבר איתה על כך שכרגע היא עייפה וקשה לה, ולכן היא לא כל כך שולטת בעצמה, ובמקום להרביץ, עכשיו הולכים לישון או להרגע.
אל תדאגי, כשהיא תגדל היא תוכל לווסת את עצמה טוב יותר גם במצבי עייפות, בלי צורך בעונשים ובהטפות מוסר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)