קושי בהתמודדות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי בהתמודדות
    פזית
    20/03/2012

בני בן ה8 ילד חכם מאוד ורגיש, לא אוהב משחקי מלחמה כמו פלייסטיישן או כדורגל (למרות שהוא נמצא בחוג של כדורגל כרגע בשל קשיים מוטוריים -- עפ"י החלטה של אביו...) בגדול ילד טוב וחיובי.
    הבעיה איתו שקשה לו להתמודד מבחינה חברתית עם כל מיני התקלויות, להלן דוג' שקרתה לפני מס ימים: נסעתי ברכב איתו ועם אחייני שגדול ממנו ב4 חודשים. התפתחה שיחה שבה נאמר על ידי אחייני: "אתה לא יודע כלום, אני יותר טוב ממך בכדורגל ובפלייסטיישן.."וכו', בני אמר לו שהוא בכלל לא אוהב את המשחקים האלה, והשני הטיח בו שהוא הולך לחוג כדורגל וצחק עליו. זה עצבן אותי מאוד והתערבתי ואמרתי שאוליי הוא לא טוב בדברים האלה כי הוא לא אוהב אותם ושיהיה בטוח שיש דברים שבני יותר טוב ממנו וההפך כי אין בן אדם מושלם!
    לכל אחד יש דברים שהוא חלש / חזק בהם! זה לא עזר ואחייני המשיך לצחוק ולהגיד עוד דברים כמו " במה הוא יותר טוב ממני רק תגידי!". פה כבר החלטתי שזה קטנוני מצידי להמשיך בשיחה הזאת. אחרי שהורדתי אותו הסברתי לבן שלי שלעולם לא יתן לאף אחד לדרוך עליו וכו'....
    אני לא יודעת אם נהגתי נכון בזה שהתערבתי בכלל, והייתי רוצה כלים כדי להסביר לו מה עושים במקרים כאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בהתמודדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נו תענו לי בבקשה...

פזית
    20/03/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בהתמודדות - תגובה

סמדר ריינר
    20/03/2012

שלום פזית,
    אני חושבת שבמקרה הזה נהגת נכון שהתערבת. אני חושבת שסיטואציה שבה נוסעים באוטו שלך וצוחקים על הבן שלך ואת לא מתערבת היא סיטואציה בלתי נסבת עבור ילד, ומשדרת לו מסר שהוא לא מוגן. מבחינת ההתערבות עצמה, אני חושבת שאמרת דברים נכונים, שבנך יוכל לללמוד מהם, הייתי אולי כדאי להגיד שהתנהגות כזו בכלל את לא מרשה אצלך באוטו וזה לא לעניין לרדת על מישהו. אצלך באוטו לא משפילים ולא פוגעים באף אחד, וזה לא משנה מי טוב במה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

פזית
    21/03/2012

אני מודה לך על התשובה, פשוט לא ידעתי אם נהגתי נכון מאחר וקיבלתי הצעה מחברה שלא להתערב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    21/03/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו