מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 5 לא יוצרת קשרים חברתיים בגןחגית20/03/2012
ביתי הבחורה בת 5 ילדה חכמה ומקסימה . מאז כניסתה לגן חובה התעוררו בעיות חברתיות בגן .ביתי לא מצליחה ליצור קשרים חברתיים .חוץ מילדה אחת שהם חברות טובות ובימים שהחברה לא מגיעה לגן ביתי מספרת ששיחקה לבד בגן .
יש לציין ביתי הגיעה מגן פרטי ולא הייתה שום בעיה חברתית במסגרת הקודמת וגם במפגשים מחוץ לגן עם ילדים אחרים אני לא רואה שום בעיה .ביתי כל בוקר אומרת לי שהיא לא רוצה ללכת לגן שאין לה חברים ולא אוהבים אותה בגן.
כבר מתחילת השנה שוחחתי אם הגננת על הנושא כאשר הגננת אמרה שזה האופי של הבת שלי ילדה שקט וביישנית שאני ממש לא יכולה להגדיר אותה כך וגם במסגרות אחרות לא הגדירו אתה כך ,היא ילדה דומיננטית וקולנית .
הגננת הציעה להפגיש אותה אחרי צהרים אם ילדים מהגן . הזמנתי לה כל פעם חברה אחרת אך המצב לא השתנה הבנות משחקות יפה אך אין המשכיות בגן . אני מרגישה שמאז כניסתה לגן חובה נפגע לה מאוד הביטחון העצמי .
אשמח להצעתכם.
איך אני יכולה לשנות את המצב ואם להשאיר אותה עוד שנה בגן חובה (שהגננת המליצה לי על כך בטענה של חוסר בשלות רגשית ).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5 לא יוצרת קשרים חברתיים בגן - תגובה
סמדר ריינר20/03/2012שלום חגית,
אני ממליצה לך לבקש ליהפגש עם פסיכולוגית הגן ,שתוכל לעזור ולאבחן מה הבעיה, והאם היא קושרה לבתך או לגן, וכן האם באמת יש עניין של בשלות ריגשית, ואם יש קושי חברתי שנובע מהתהנגות הילדה, היא תוכל לערוך תצפית ולהתרשם מה הילדה עושה לא נכון ואיך כדאי לעזור לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעצה נוספת
חגית20/03/2012תודה רבה על המענה .
בתחילת השנה ניהלתי שיחה משותפת עם הגננת ופסיכולוג הגן על הנושא החברתי, שהילדה לא אוהבת ללכת לגן ועל הפערים החברתיים .
הפסיכולוג קישר את זה לשינוים של האחות החדשה והמעבר לגן עייריה .
בשיחה לא יצאתי מסופקת וניהלתי מספר שיחות עם הגננת על הנושא. אני ממש מרגישה חוסר עונים מול הצוות החינוכי וההתנהלות שלו .
אשמח לעצה נוספת
ושוב תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעצה נוספת - תגובה
סמדר ריינר21/03/2012שלום חגית,
יכול להיות שבשיחה אחת שנערכה בתחילת השנה עם הפסיכולוג עדיין לא הייתה מספיק אינפורמציה כדי להבין מה קורה, וכדאי לקבוע שיחה נוספת ולבקש גם שתערך תצפית כדי להבין טוב יותר מה קורה.
גם לא ברור לי מדוע יצאת לא מסופקת מהשיחה עם הפסיכולוג יכול להיות שהוא צודק, האם חשבת על זה, האם ניסית לקבל ממנו כלים מה לעשות סביב המעבר, וסביב לידת האחות ואיך להקל עליה? או שהבנת מהשיחה שאם זה ההסבר אז זה יעבור לבד?
יש עדיין מה לעשות ואיך להמשיך ולמצות את העזרה, דרושה לכך סבלנות והתמדה. אם את לא מצליחה לקבל עזרה מהפסיכולוג החינוכי, יכול להיות שכדאי לפנות לעזרה נוספת דרך המכון להתפתחות הילד או באופן פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)