פיצול אישיות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פיצול אישיות?
    אמאמודאגת
    21/03/2012

כן אני יודעת זה נשמע מוזר אבל האם יתכן מצב של פיצול אישיות לילד בן 5 וחצי?

במהלך היום הילד מקשיב, מקסים משתף פעולה....
    בשעות הערב משהוא קורה, והוא עושה הכל דווקא ובכוונה תחילה (יש לציין שהילד הוא ילד שני). אני משתדלת לא לכעוס ישר בהתחלה ואומרת לו אתה מתחיל להגיע לקו האדום אל תחצה אותו אני לא רוצה לכעוס אליך, אבל כלום לא עוזר הוא "בעמוק". כשאני כבר מבינה שאין סיכוי אני כועסת מאוד. ואח"כ מגיע "את לא אוהבת אותי", "אני לא רוצה לחזור הביתה", "אני הולך לבנות מחנה בחוץ" ועוד "פנינים" יש לציין שמעולם לא פעלתי באלימות (לא מאמינה בזה). ניסיתי הרבה אפשרויות ולא מצאתי פתרון....
    בבקשה עזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיצול אישיות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיצול אישיות? - תגובה

סמדר ריינר
    22/03/2012

שלום לך,
    אין לך מה להיות מודאגת. הילד שלך בודק גבולות, והוא עושה את זה בשעות שלקראת השינה, ששם מרוכזים המון גבולות, צריך לאכול להתקלח ללכת לישון וכו'. הבעיה היא כנראה התייחסות שלך, את לוקחת את אישית, כאילו הילד עושה לך משהו, כאילו הוא מעליב אותך או פוגע בך, או אפילו סוג של בוגד בך, כי למה הוא מתנהג ככה אחרי כל מה שהוא מקבל ממך? זו עמדה שלא עוזרת לך להיות סמכותית ולהציב גבולות בצורה אפקטיבית. אם תוכלי להתסכל על זה כמשהו נורמטיבי, חלק מהתפקיד שלו זה לבדוק גבולות וחלק מהתפקיד שלך זה לעמוד בבדיקה, יכול להיות שזה יעזור לשיח שלכם להיות יותר ענייני ופחות של העלבות אישית, חרדה ודאגה. כי כשאת מגיבה מהמקום הנפגע והחרד את נחלשת מולו ואז הבדיקות שלו מתגברות. כי הוא רוצה וצריך לראות אותך חזקה, וכל עוד לא תהיי חזקה מולו, הוא ימשיך לבדוק.
    חשוב שהתבוגבות שלך יהיו קצרות וענייניות, בלי איומים, בלי כעס, בלי התחחננויות (להגיד אני לא רוצה לכעוס עליך זה סוג של התחננות), בטון צריך להיות תקיף וברור. אם יש אבא בתמונה, זה הזמן לשתף אותו.
    אם את לא מצליחה, ניתן לשקול פניה להדרכת הורים כדי לקבל הכוונה יותר ספציפית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו