אמא לא יכולה להכנס להריון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמא לא יכולה להכנס להריון
    גילי
    22/03/2012

שלום רב,
    אני בטיפולי פוריות כבר כמה שנים ללא הצלחה, הבעיה היא אצלי והגענו לתרומת ביצית והאמת שבחודש האחרון כבר ממש הגעתי להחלטה שאינני מוכנה יותר לסבול את הטיפולים והייתי רוצה לבחון אופציות אחרות כמו אימוץ או אומנה אבל בן זוגי לא גיבש החלטה בעניין ונראה לי שפחות רוצה בזה.
    יש לנו בן מדהים בן 5.5 ומאוד מפותח לגילו.
    מגיל 3 בערך הוא מצפה לאח שואל מתעניין והסברנו לו שזה לוקח זמן וגם אנחנו רוצים וזה נשאר בגדר כמיהה תקווה שזה יקרה!!, מידי פעם הוא העלה/מעלה את העניין ומדגיש כי הוא רוצה אח.
    לדעתי הוא מרגיש שיש איזה שהיא בעיה, ילדים הרי מרגישים אותנו כל כך!! מאחר וגם כשהוא מדבר על זה הוא לפעמים מעביר לנו את זה במסרים עקיפים.
    כשהיה בן 4 והבין את המשמעות של סבא/אבא ושושלת היוחסים וכו' אמר לאבא שלו בהקנטה "שיהיו לי ילדים אתה תהיה סבא שלהם ולי יהיה יותר מילד אחד!!!"
    או שהוא משווה לאחרים ואומר שהוא מקנא בחבר שלו מגן כי יש לו אחים.. ולו אין.
    כל פעם זה עולה...
    לפני מס' ימים הוא נגע לי בבטן ואמר לי " יש לך תינוק בבטן? אמרתי לו שלא שאין לי. אז הוא המשיך " הנה אני נוגע ומרגיש את הראש לו".. ואני חזרתי ואמרתי לא אין לי תינוק.. אז הוא שאל "מתי כבר יהיה לך תינוק בבטן" אז עניתי שאינני יודעת ואני גם רוצה מאוד שיהיה לנו תינוק. ואז הוא אמר במחאה - "אני רוצה אח- אני לא רוצה להיות בן יחיד!!" ואני נחנקתי ושאלתי אותו אתה רוצה אח או אחות? אז הוא אמר אח ואחות.
    כמובן שנחנקתי ולא ידעתי מה להשיב.
    בן זוגי חושב שאנחנו צריכים לשתף אותו ולהסביר לו שיש בעיה אבל אני נורא מבולבלת עם העניין, אולי כי אין לי פתרון אחר לתת לו , לבוא ולהגיד לילד אינני יכולה להרות והוא בשלו אבל אני רוצה אחים - מה אומר לו ?? מצד שני כל כך עצוב לי עם העניין וזה רק מחזק את תחושת " המאכזבת" שהנה אני מאכזבת אותו בכמיהה שלו לאח ובכמיהה של בן זוגי לילד נוסף.
    ובתוך כל התסבוך הזה נמאס לי מטיפולי הפוריות ואני לא רוצה בהם יותר!!
    מה הייתן מציעות לי בסיטואציה שכזאת? האם בכלל יש מקום לשתף ילד בן 5.5 בכל התסבוכת המעיקה הזאת?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא לא יכולה להכנס להריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא פסיכולוגית אבל באותה סירה

לולה
    22/03/2012

עברתי את כל מה שעברת גם לי יש ילדה אחת היום בכיתה א' וגם אצלנו עלו כל המשפטים.
    למזלי (ולצערה) הגננת בגן חובה שלה היתה באותו מצב ועזרה לי מאוד היא הסבירה לה שיש כל מיני סוגים של משפחות יש עם הרבה ילדים ויש עם ילד אחד יש כאלו רק עם אמא ואחרים רק עם אבא.
    היא הציגה לה את זה כסוג נוסף של משפחה ולא כמשהו לא תקין.
    אנחנו ממסגרות דתיות אז עזר שאמרנו לה שהכל מה' ושצריך בתפילה לבקש ממנו.
    בהמשך היא ראתה את היתרון בבת יחידה בעזרת חבריה שאמרו לה איזה כיף לך שאת בת יחידה אף אחד לא לוקח לך משחקים ואת לא צריכה להתחלק בחדר שלך
    ואבא ואמא שלך הם רק שלך.

כך שהיום היא רואה את היתרון . למרות שעדיין היא שואלת מתי יהיה תינוק
    ובגלל שהיא מבינה אני משתפת אותה מלמעלה (לא פרטי פרטים) היא רואה שאני מזריקה (בגיל כזה כבר קשה להסתיר אז עדיף לשתף) ואני מסבירה לה שזה כדי שיהיה לנו עוד תינוק.
    אבל במקביל מסבירה לה שכשהיא תהיה גדולה היא לא תצטרך לעבור את זה כי הבעיה היא רק בבטן שלי (כי מידי פעם היא אומרת שהיא לא תרצה ילדים כי היא לא רוצה זריקות).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא לא יכולה להכנס להריון - תגובה

סמדר ריינר
    22/03/2012

שלום גילי,
    אכן מרגישים כמה קשה לך ולא. אני לא חושבת שחייבים לשתף אותו בכל התסבוכת. אפשר להגיד לו שלפעמים נורא רוצים אבל זה לא הולך. מה שחשוב הוא שאת תצליחי להכיל את ההרגשה שלפעמים הילד מאוכזב. אין מה לעשות, אלה הם החיים. את לא יכולה ולעולם לא תוכלי לספק עבור כל מה שהוא רוצה. במקרים כאלה ניתן להיות איתו באכזבה שלו. להגיד לו שאת יודעת שהוא מאוכזב, וזה באמת קשה והייתם רוצים שיהיה אחרת, אבל אי אפשר. הוא לא יהיה פחות מאוכזב, אבל הוא לא יהיה לבד באכזבה שלו. וזה מה שיכול לעזור לו בחיים אחר כך להתמודד עם אכזבות, כשהוא ירגיש מובן גם ברגעים הקשים שלו. כי לצערנו עוד יהיו אכזבות. וגם יהיו דברים טובים כמובן. אני מאחלת לכם שתצליחו להרחיב את משפחתכם במהרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו