שאלה מטרידה בנושא פסיכולוגיה ילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה מטרידה בנושא פסיכולוגיה ילדים
    עדיין לא אמא
    23/03/2012

שלום,
    לחברתי ילדה בת 3 וחצי, מפותחת, ערנית וחריפה.
    לפני מספר ימים הילדה הלכה וסיפרה לגננת ש"אמא דחפה אותי" מעשה שלדברי חברתי ואני גם מאמינה שלא באמת קרה.
    חברתי באה לדבר עם הילדה טרום שינה וכשהיא פתחה את הנושא הילדה אמרה לה "אמא, אני לא רוצה לדבר על זה, אני מבקשת סליחה, לא יודעת למה אמרתי את זה".
    אני מאד סקרנית לדעת מהיכן מגייעה התנהגות שכזו.
    יש לציין שהילדה היא בת יחידה, מאד מפונקת ואהובה,

תודה ושבת שלום!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מטרידה בנושא פסיכולוגיה ילדים - תגובה

סמדר ריינר
    24/03/2012

שלום לך,
    לא ניתן לדעת בדיוק מדוע הילדה עשתה זאת בלי להכיר יותר. ניתן רק לשער, שיכול להיות שהחוויה של הילדה היא שאימא כן דחפה אותה. גם אם לא פיסית. יכול להיות שהיא מרגישה שלאימא יש המון כוח עליה, ולשלפעמים זה מרגיש לה יותר מדי, או לא הוגן, או שהיא מרגישה לא מובנת, ולכן היא מנסה לגייס מבוגר אחראי אחר כדי שיגן עליה. זה לא קשור לפינוק או לאהבה. לפעמים הורים מכוונות טובות לא מרגישים היכן המקומות שהם לא מבינים נכון את הילד, נוקשים מדי, נוקשים פחות מדי, מפעילים יותר מדי כוח, לא בהכרח פיסי. וכו'.
    אני מבינה שבתור אימא לעתיד זו התנהגות שמטרידה אותך.
    אני יכולה להגיד לך שהיא מאוד נדירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו