מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדתי נגררתא23/03/2012
ילדתי בכיתה ב' היא ועוד חברה לכיתה, לשכונה חברות של ילדה שגרה ביישוב בת כיתתם חברתם. מה שמפריע לי שהבת שלי שהיתה ילדה מצחיקה, שכולם היו רוצים את סביבתה , מנהיגה הפכה לילדה( עם עוד חברה) שלא מביע את דעותיה יותר כנועה. אותה ילדה מקבלת לדעתי יחס יותר מדי סליחה על הביטוי "מלוקק". אני ואמא של הילדה מאוד מאוכזבות השתתפנו בטיול וראינו איך בנותנו יותר מדי דבק אל אותה ילדה לאן שהיא הולכת הן הולכות , דואגות לה על כול דבר, כול הזמן מה עם תמר (שם בדוי) מה עם תמר...
ניסיתי לדבר עם בתי הסברתי לה שמה שחשוב שהיא תשמור על הרצון שלה וכו' , נראה לי שאני חופרת לה . לפעמים אני מוצאת את עצמי שאני לא יודעת איך לנהל איתה שיחה אולי גרמתי לה נזק שהרבה פעמים אני מדברת אליה כאל ילדה כבר בת 14...בתי אני אציין לא מרבה לשתף לספר מה עובר עליה.
מה עושים? מתי מתערבים מתי לא? האם לא מאוחר למגר את הנזק (אני מבינה שאיתה עשיתי המון שגיאות נתתי לה להתבגר יותר מדי מהר בשיחות לא לגיל שלה במודעות על החיים שיחות שאני מבינה שמנהלים עם ילדים בוגרים. אני אתן דוגמא: היום ראתה טלוזיה ובפרסומת דברו על לשלוח ילדה לבדיקת סרטן הרחם והבת שלי הגיבה : יו וואו. זה קרע אותי במפנים כי אני יודעת שחשפתי אותה למקום שהיא בתור ילדה לא היתה צריכה להיות מודעת (היתי אומרת לה כמובן בסטיאציות מסוימות העיקר הבריאות יש אנשים שסובלים וכו...:( הכוונה שלי היתה טובה אבל לא נכונה ובוגרת. מה אני עושה? ועד כמה גרמתי נזק ויתר מודעות לחיים שאמורים להיות לא מסובכים לגיל שלה. (יותר מדי ערבתי אותה ונהלתי לידה שיחות שלא אמורות להיות שם לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדתי נגררת - תגובה
סמדר ריינר24/03/2012שלום לך,
אני חושבת שיש לך חושים טובים ואת כנראה מבינה נכון מה קורה. עצם ההבנה היא כבר חלק גדול מהדרך לפיתרון. כשאנחנו משתפים ילד בדברים מעבר לגילו, אנחנו הופכים אותו לפעמים לילד הורי. ילד שלומד לחשוב כמו מבוגר, ולוותר על עצמו ועל הרצונות שלו. וזה מה שקורה לה עם אותה ילדה, היא נהיית מטפלת שלה, דואגת לה כל הזמן, ומוותרת על הרצונות שלה. דבר ראשון שכדאי לעשות, אחרי שהבנת מה לא נכון לעשות עם הילדה - להפסיק לעשות את זה. לנסות לעזור לה כמיטב יכולתך לחזור להיות ילדה בבית קודם כל. לגבי מה שקורה בחוץ, אין טעם להתערב מעבר מה שהתערבת. בלא הכי אין לך שליטה ע מה שאת שהילדה עושה כשאת לא לידה. כשמשהו יתשנה אצל הילדה שלך בפנים, זה יגרום גם לשינוי בהתהנגות שלה בחוץ.
אם את לא מצליחה לבד, את יכולה לפנות לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)