ילדה יחידה כמעט בת 2.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה יחידה כמעט בת 2.5
    מריאנה
    24/03/2012

שלום, יש לי ילדה מקסימה, מאוד נבונה ובטוחה בעצמה (מגיל קטן). דומינטית בכל מסגרת בה נמצאת.יש לי 2 שאלות שאולי גם קשורות אחת לשניה (מאקרו ומיקרו מה שנקרא):
    1.הילדה עדיין לא גמולה אך כאשר מבקשת סיר אני לא מסרבת לה ומביאה. הבעיה שלפעמים אחרי ההשכבה לפני השינה (בלי קשר האם נתתי לה סיר או לא לפני כן)היא עושה קקי , מורידה את החיתול ומורחת הכל על המיטה והקיר (מיותר לציין שבדרך מתלכלכת כולה). כאשר אני נכנסת ונוזפת בה (השאלה אם זה בסדר? ניסיתי להסביר יפה אך ללא הועיל) , היא צוחקת ולא נרתעת כלל. אני ממשיכה לכעוס עליה ואז היא בוכה .מה יכולה להיות הסיבה לכך? משחק? אולי היא כבר מודעת לכך שאאלץ להדליק אור , להתחיל לנקות, לקלח אותה שוב וזה יידחה את ההשכבה (בעיקרון היא כבר מזמן בחדר נפרד, נרדמת לבדה וישנה כל הלילה). האם זה מעיד על משהו וכיצד עליי להגיב ?
    2.לא בטוחה האם זה קשור אך לעיתים יש לה התפרצויות זעם ואוהבת שהכל ייעשה בדרכה(בדר"כ איני נלחצת מכך כי ידוע לי שזהו תהליך התבגרות טבעי וחיוני)אך . חשוב לי כבר מעכשיו להציב גבולות שהדבר לא יחמיר בשלב מאוחר יותר הבעיה היא למצוא את האיזון המתאים ולא להיות נוקשה מדיי. תמיד מנסה לפנות אליה ברוגע ובצורה יפה, הדבר בדרך כלל לא עוזר עד שלא מתחילים להרים טונים (יש נושאים אקוטים מבחינתי כמו אלימות, ברגע שהיא מרביצה לי, לבעלי או למישהו אחר ישר נשלחת לפינת חשיבה ואז מתחילה המלחמה היא צורחת ובוכה לא רוצה לעמוד שם ואני מנסה להחזיק אותה שם בכוח לפחות חצי דקה). אני חוששת לעשות נזק לדבר כה יקר ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה יחידה כמעט בת 2.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה יחידה כמעט בת 2.5 - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/03/2012

מריאנה שלום,
    שני העניינים שציינת אכן קשורים זה לזה. הבת שלך היא בגיל שנתיים, גיל בו הילדה מבינה כמה היא ילדה קטנה ועד כמה היא תלויה בסביבה. נסיונות המרידה הינם ניסיונות להפוך את ההורים לחלשים וכך לחזק את.עצמה. במקביל להכרה בכך והכבוד הניתן לקשיים הללו, התפקיד של ההורים הוא להציב גבולות הגיוניים ולהתוות את הדרך. בנוסף, ילדים צריכים לחוות את ההורים כחזקים ויציבים, אחרת הדבר מעורר בהם חרדה רבה.
    לעניינינו - הכרחי להציב גבולות להתנהגויות שציינת. מריחת הצואה חשוב שתיעצר מיידית ושלא יווצרו תנאים שמאפשרים זאת מלכתחילה. כשאתם מפסיקים לה את הפעילות כשהיא אלימה או מסיבה אחרת יש להשאיר אותה מספר דקות קצר במקום המסוים. העקביות בין ההורים ובין מצבים הינה חשובה אף היא.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה

מריאנה
    24/03/2012

בעניין הצואה כיצד נכון לנהוג לפני ואחרי? קניתי לה חיתולי גמילה בתקווה שאותם תתקשה להסיר אך לא. למשל אחרי המעשה, כאשר אני מקלחת אותה, אז זה מתבצע ללא משחקים או צעצועים (היא רואה שזו לא המקלחת הרגילה שלנו עם הנאה וכיף).מרוב שאיני יודעת כיצד להגיב אני מתחילה לצעוק עליה וזהו לא פתרון (א.היא עומדת וצוחקת ב. אני חוששת שאהווה דוגמא רעה והיא תחשוב שלצרוח זו צורת תקשורת תקינה ). אשמח לקבל איזו הנחיה מה בדיוק עליי לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/03/2012

מריאנה שלום,
    אם הילדה שלך באופן קבוע עושה קקי לפני השינה, כדאי להשכיב אותה רק לאחר שהתרוקנה. חשוב להסביר לה שאם היא צריכה לשירותים או שהחיתול שלה מתמלא, עליה לקרוא לאחד ההורים באופן מיידי, אחרת היא תקבל עונש. באותו היום, יש להסביר לה בצורה רגועה שאסור בשום פנים ואופן למרוח קקי על הקיר, ולכן מחר היא תקבל עונש, ולהסביר לה מהו העונש הזה.
    אולם לפני כן, כדאי לחשוב איך למנוע זאת - לאחר את שעת השינה, לשהות לידה מעט יותר זמן עד שתירדם באופן מלא, להאריך את הטקס של ההשכבה - מקלחת, צחצוח שיניים, סיפור וכדומה. לא ברור לי איך היא עושה זאת אם כבר השכבתם אותה לישון, ייתכן שהיא הולכת לישון מוקדם מדי מבחינתה ולכן זו דרך לתקשר עמכם ולצאת מהמיטה.
    נסי השבוע להשכיב אותה יותר מאוחר ולשהות לידה עד שתירדם, וכמובן להסביר לה (לא סמוך להשכבה, אלא בשעות אחר הצהריים) שאת לא מרשה למרוח קקי ושאם תעשה זאת שוב היא תקבל עונש.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו