בת כמעט 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת כמעט 5
    אנוצ'קה
    26/03/2012

שלום,
    ביתי הבכורה ילדה מקסימה ונבונה, הולכת לגן עירייה.
    היא מאוד אהובה ואהודה בגן, הן ע"י הגננות והן ע"י הילדים. היא בעלת ביטחון ויכולת הנהגה.

אבל....
    כאשר היא מוזמנת ללכת לחברים אחרי הגן היא מסרבת בתוקף. כאילו היא מאבדת את הביטחון.
    אין לה בעיה שיבואו אליה הביתה, אבל בשום פנים ואופן היא לא מסכימה ללכת לביתו של מישהו אחר, אלא אם כן אחד מאיתנו ההורים מצטרף. היא טוענת שהיא מעדיפה להיות בבית.
    בנוסף לכך, כאשר אני רוצה לצאת איתה ועם אחותה הקטנה לגינה, היא ישר מסרבת.
    ואם היא כן מסכימה בסופו של דבר ללכת לגינה, היא נדבקת אליי ולא עולה על המתקנים.
    היא תסכים לעלות על המתקנים רק כאשר אני "מאיימת" שנלך הביתה.
    גם אז היא תהיה כל הזמן בקשר עין איתי ותבקש את תשומת ליבי.

אני מודאגת מכך שאינה רוצה בקשר חברתי מחוץ למסגרת החינוכית.
    האם זה תלוי באופי שלה? האם יש דרכים לעזור לה להתמודד עם האירוח אצל חברים מהגן?
    מה ניתן לעשות?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת כמעט 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת כמעט 5 - תגובה

סמדר ריינר
    28/03/2012

שלום לך,
    זה לא נכון שהילדה שלך לא מעוניינת בקשר חברתי מחוץ למסגרת החינוכית, עובדה שהי אמוכנה שיידם יבוא אליה הבייתה. זה גם לא עניין של אופי. חשוב לנסות לא להדביק על ילדל סטיגמות כאלה, כי אחר כך קשה לשנות אותן, והן נהפכות להיות חלק מהדימוי העצמי שלו.
    נשמע שהילדה שלך חרדה ממצבים שבהם היא פחות בשליטה, ומעדיפה את הבית כי זו סביבה מוכרת.
    זה מצב של חרדה, לא של אופי.
    את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים, ואם את לא מצליחה להיעזר בזה כדאי לשקול לפנות לטיפול.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו