מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נסיגה מזה שלושה חודשיםמיקי27/03/2012
שלום וברכה, אני מקווה שתוכלו לעזור לי או לכוון אותי כי אני מיואשת מאוד... יש לי בת אחת בת שנתיים ושבעה חודשים, ילדה מדהימה וחכמה מאוד לגילה (מאוד מאוד)מכיוון שבעלי אינו הרבה בבית כל "נטל" הגידול הוא עלי. היא אף פעם לא הייתה ילדה קלה, ממש מגיל אפס ידעה ל"סובב אותנו" ולדאוג שכל צומת הלב תיהיה עליה כל הזמן, היא חייבת צומת לב לאורך כל שעות היום והיא לא מסוגלת להעסיק את עצמה לבד. היא גמולה מגיל שנה ועשר. הגמילה הגיעה ממנה ועברה חלק. מזה שלושה חודשים שהיא מפספסת ועושה פיפי ולעיתים גם קקי במכנסיים (מספר פעמים עשתה לנו קקי גם במהלך המקלחת בתוך האמבטיה). עשיתי לה פעמים בדיקת שתן והכל יצא תקין. כאשר צריכה פיפי דואגת ליידע אותנו בד"כ אבל בכל זאת עושה במכנסיים. כאשר אני לוקחת אותה בכח לשירותים היא פשוט לא עושה אבל כאשר היא קמה ומרימה את המכנסיים עושה במכנסיים באותה שנייה. היא מסוגלת להסתובב במכנסיים רטובים מפיפי או מלוכלכים מקקי באין מפריע ולהתנהל כרגיל.במהלך השלושה חודשים האלה מדי פעם חוזרת למוטב לתקופות של יומיים שלושה שבהם עושה בשירותים כרגיל ולא מפספסת ככה שלא נראה לי שמדובר על בעיה אורולוגית. ההתמודדות מאוד קשה לי וניסיתי להחזיר לה את החיתול היא הסתובבה עם החיתול (שוב באין מפריע...) שלושה ימים ואז הורידה ומאז לא מסכימה יותר חיתול (יודעת להוריד לבד). לא קרה שום דבר חריג לאחרונה כגון לידת אח או מעבר דירה, אגב היא עיקבית גם בגן וגם בבית בהתנהגות.בנוסף לפספוסים, היא הלכה אחורה גם בהתנהגות, דברים שעשתה לבד פתאום לא מוכנה לעשות ואומרת "קשה לי לבד" כגון לעלות לבד במדרגות לבית, לנעול נעליים וכ"ו. יש לה התפרצויות זעם בתדירות מאוד גבוה, בהם היא צורחת זורקת לרצפה מכל הבא ליד ומשתטחת על הרצפה. היא אלימה לעיתים כלפי ילדים בגן, היא בוכה המון, וגם הגננת מתלוננת בפני בכל הזדמנות. אייני יודעת מה דרך הפעולה הנכונה, ואנחנו מאוד לא עיקביים ביחס שלנו לנסיגה האחרונה. האם תוכלי לעזור לי ולתת לי כיוון מחשבה או דרך פעולה (מה נכון ומה לא)? או למי ניתן לפנות? מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צומת=תשומת
מיקי27/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיגה מזה שלושה חודשים - תגובה
סמדר ריינר28/03/2012שלום מיקי,
כדאי שתפנו למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלכם באיזור מגוריכם לצורך הדרכת הורים או טיפול דיאדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיגה-המשך
מיקי28/03/2012תודה על התשובת.
אנחנו נמצאים בתחילת תהליך אבל מדובר בתהליך ארוך.
אני זקוקה לעצה איך עלי להתנהל איתה כשמפספסת? אני מרגישה שאני רק עושה יותר נזק כי אני לא עיקבית בשום צורת התייחסות. אני פשוט מתוסכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיגה-המשך - תגובה
סמדר ריינר28/03/2012שלום מיקי,
אם אתם נמצאים בתהליך, אין טעם וגם יכול לגרום נזק לפנות לגורם שלישי לצורך עיצה. חשוב שתנסו לבקש את העיצה הזו מהגורם שמטפל בכם, להתחיל תהליך במקום אחד ולבקש עיצה ממישהו אחר יכול לגרום לסתירה ולבלבול בין הגורמים. מי שיכול לתת לכם את העיצה בטובה ביותר הוא מי שמכיר אתכם ואת הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)