מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה חשובהאירית27/03/2012
שלום רב,
יש לי ילד בן 3.8. ילד מקסים, בן יחיד.
אנחנו מטופלים במכון להתפתחות הילד עקב קשיי תקשורת שפתיים פרגמטיים.
עברנו אבחון אצל רופא להתפתחות, אצל מרפאה בעיסוק, פסיכולוגית. כמו כן, אנחנו מטופלים עלידי קלינאית תקשורת כבר שמונה חודשים.
יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי.
מחר אמורה להתקיים ישיבת צוות פנימית של כל הצוות שעשה לנו אבחונים. לפי מה שהבנתי, לאחר מכן אמורים לזמן אותנו ולדבר איתנו על הסיכום.
האם זו פרוצדורה שיגרתית? אני מאוד לחוצה, כי פסיכולוגית טוענת שלילד יש בעיות נוקשות.
מה יכולות להיות התוצאות של הישיבה הזו?
במקביל, אנחנו הולכים באופן פרטי להדרכת הורים, בעניין הנוקשות והעצבת גבולות.
אנחנו עושים כל מה שאפשר ואני עדיין בחרדות.
הלחיצו אותי מאוד לגבי כל האבחונים האלו, שמעתי כבר כל מיני דעות של סובבים לגבי התערבות של פסיכולוגים.
האם סיכום של המכון ניתן ההמלצה או כהחלטה שאני אהיה חייבת לבצע?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
סמדר ריינר28/03/2012שלום אירית,
את כל השאלות האלה כדאי שתפני למכון עצמו. למכון אין סמכות להכריח אותך לבצע שום דבר. את ההורה ואת מחליטה. נשמע לי שאתם הורים מסורים שמטפלים כמיטב יכולתכם. חשוב מאוד שתנסי להרגע לפני הישיבה. הישיבה היא כדי לעזור לכם, לא כדי להלחיץ אתכם. מה שלא יהיה, עם כל דבר ניתן להתמודד, אתם כבר יודעים שיש בעיות התפתחותיות, זה לא חדש לכם, והעובדה שצוות המכון יושב ביחד ומעביר אינפורמציה היא חיובית מאוד כי זה סימן שהם עובדים ביעילות, ולא שכל אחד עובד לחוד בלי לתקשר ביניהם.
אני מציעה לך להרגע, להיפתח ולהקשיב, ואין סיבה שלא יעזרו לכם כמו שאתם צריכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)