האם אני מגזימה בפרגון לילדה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם אני מגזימה בפרגון לילדה
    סמדר
    30/03/2012

שלום.
    ביתי בת שנתיים וחודשיים. לפני השינה אני מקריאה סיפור ושרה שירי ערש ואז לוחשת לבת שלי שאני אוהבת אותה הכי בעולם, ולמה? כי היא חכמה, וטובה, ומתוקה ועוזרת לאבא ואמא ויפה שלי. ואז אני מספרת לה מי אוהב אותה ומזכירה אחד אחרי השני את כל המשפחה והכלבה.
    לפני השינה אני חוזרת על כל מאורעות היום, על העורב שראינו על גג של בית וכיצד הוא קורא, על הביקור אצל סבתא ועוד...
    אני אוהבת להביט לה בעיניים וכך אנחנו מחבקות אחת את השנייה ובשבילי זה נפלא, גם היא נרדמת שמחה. השאלה היא האם אני נוטה לסוג של קיצוניות שעלולה להזיק לה.
    אחד הנושאים הכאובים ביותר ביני לבין אימי הוא שהיא מעולם לא הבינה אותי ולא התחברה אלי רגשית ואני לא הרגשתי אהובה על ידה וחשוב לי שביתי תרגיש אהובה ומוערכת כדי שזה יהיה חלק בלתי מעורער באישיות שלה (דבר שאצלי חסר).
    אני רוצה לציין שאין אצלנו בעיה של גבולות או פינוק ואני באמת חושבת שהיא נהדרת. השאלה היא כיצד אדע לא לעבור את הגבול בכך שאעצים אותה באופן שעלול לגרום לנזק.

אבי שהיה אספן כפייתי וחולה במנייה דיפרסיה וסכיזופרניה גרם לי כילדה לפנות כנגד אימי לאחר גירושים תוך כדי שהוא מנצל את אהבתי אליו שנבעה גם בגלל שהוא גרם לי להרגיש בת מוערכת על ידו - חכמה, טובה וכו... אני יודעת שההתנהגות שלי כלפי הבת שלי נובעת מאותו מודל בו הערצתי את אבי למרות ההתנהגות ההרסנית שלו בחיי.

כיצד אדע שאני פועלת לטובת ביתי ולא לטובת הרצון שלי לרצות את ביתי, לגרום לה לאהוב אותי ולהקשר אלי רגשית. מתי העצמה היא מזיקה ומתי היא חיובית.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני מגזימה בפרגון לילדה - תגובה

סמדר ריינר
    31/03/2012

שלום סמדר.
    אין הגזמה הפירגון. הבעיה היא לא בפירגון אלא אם את משדרת לה שהפירגון הוא על תנאי, כלומר אם היא תעשה מה שאת רוצה או שלא תעזוב אותך וכו'. למשל לא הייתי אומרת לה שאני אוהבת אותה כי חכמה וילדה טובה שעוזרת לאמא, אלא האהבה אמורה להיות בלתי מותנית. ומה אם היא תטעה, או תגיד משהו טיפשי, לא תאהבי אותה יותר? ואם היא תהיה ילדה רעה לא תאהבי אותה יותר? האהבה של הורה לא אמורה להיות תלויה במה שהילד שלו עושה, אלא קיימת כל הזמן. זה לא סותר כמובן הצבת גבולות או רגעים שההורה כועס על הילד שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

סמדר
    01/04/2012

המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    01/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי סמדר, אז מה את ממליצה כן להגיד?

שרית
    01/04/2012

אם לא להגיד אני אוהבת אותך כי את/ה....
    אז מה כן להגיד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי סמדר, אז מה את ממליצה כן להגיד? - תגובה

סמדר ריינר
    01/04/2012

שלום לך,
    פשוט מאוד, אפשר להגיד לילדים שאוהבים אותם, בלי "כי". אפשר לתת לחיזוקים חיוביים להתנהגויות חיוביות בלי לעושת התניה לאהבה. אפםשר להגיד לילד כל הכבוד, או יופי על התנהגות טובה או ציור יפה, בלי להגיד שאוהבים אותו בגלל זה, ואפשר להגיד לילד שאוהבים אותו בלי "כי". פשוט אוהבים אותו כי הוא זה הוא, זה לא קשור לאיך שהוא מתנהג או מה שהוא יודע לעשות. זה הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! חג שמח

שרית
    02/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו