ילד נגרר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד נגרר
    אורנה
    02/04/2012

בני בן הארבע הולך ברצון לגן ושמח אבל כשהוא נמצא בגן הוא מחקה ילדים אחרים ודיי נגרר למשל בבקר כשאנחנו נכנסים לגן הוא מהסס בודק את השטח רואה שהחברים שהוא אוהב נמצאים וניגש אליהם וממש מחקה את מה שהם עושים אם הם מדברים ואומרים משהו הוא מצטרף וחוזר על אותו הדבר, אם הם אוספים מקלות בחוץ הוא אחריהם עקבתי אחרי שפת הגוף שלו היום כשאספתי אותו הוא ממש דרוך לקלוט מה הם עושים או אומרים וחוזר אחריהם זה נראה לי מוזר מאד
    בבית הוא ילד די טוב ומשתף פעולה וגם די עצמאי , הוא בן יחיד אחרי טיפולים
    ומקבל את מלאו תשומת הלב מאיתנו
    הערתי לו והסברתי לו כמה פעמים שאני רוצה שהוא יעשה מה שהוא אוהב בגן
    למשל אם הוא אוהב לשחק בקוביות שיגש וישחק ולא יעשה מה שאחרים עושים
    הוא קשור לקבוצה של הילדים הפופולרים בגן ניסיתי לעודד להזמין חברים חדשים ליצור חברויות חדשות עם ילדים אחרים אבל הוא די נצמד לקבוצה הזאת ויש לציין שהוא בין הקטנים יש בקבוצה ילדים שהם כמעט בני חמש וחלקם גם מנצלים את המצב שהוא נגרר וקטן יותר ומתנהגים אליו בצורה לא נאותה, למשל יש ילד אחד שמרביץ לו והוא דיבר איתי על זה והוא מעדיף להיות בקרבתו ולספוג גם כשהוא מתנהג אליו לא יפה לפעמים
    האם יש עוד מה לעשות לעודד עצמאות ולגרום לו להיות יותר מוביל ולא מובל?

אשמח לתשובה
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד נגרר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד נגרר - תגובה

סמדר ריינר
    02/04/2012

שלום אורנה,
    את מציינת שבבת הוא ילד טוב ומשתף פעולה. זה מעניין. איך את מגיבה למשל כשהוא לא רוצה לשתף פעולה, כשיש לו יוזמות משלו, דברים שהוא רוצה לעשות והם לא תמיד מה שאת מתכננת? האם זה קורה? זה מעניין בעיני שזו התכונה שבה בחרת לתאר את בנך. וגם אני לא מבינה למה את מתכוונת כשאת אומרת עצמאי. האם הכוונה שהוא מתלבש לבד ואוכל לבד או שגם יוזם ועושה דברים על דעת עצמו? אם את רוצה שתהיה לו דיעה ואג'נדה משל עצמו, זה משהו שכדאי להתחיל מהבית, מזה שאולי את תהיי קצת פחות משיתוף פעולה ויותר מרוצה גם ממצבים שבהם הוא דווקא לא משתף פעולה. כמובן לא משהו מסוכן חלילה, אבל משהו יצירתי, שאולי גורם לעיתים אי נוחות, לכלוך, בזבוז זמן וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורנה
    02/04/2012

לגבי עצמאות הכוונה באמת לדברים יום יומיים נעילת נעליים, לבישת הבגדים , צחצוח שיניים, וכו' הוא עדין לא הוגה דברים הוא די קטן, כשהוא מסרב לעשות משהו אני מדברת איתו ולפעמים משתמשת באיומים אם לא תעשה זה לא תקבל זה וזה אני מבינה שזה שגוי אבל לפעמים אין ברירה
    הוא ילד טוב ומשתף פעולה לדוגמא אם אנחנו בסופר והוא רוצה משהו שאסור מטעמי כשרות למשל (אנחנו חיים בחול) אני מסבירה שזה לא כשר והוא מבין וממש לא בוכה או משתולל כמו ילדים אחרים הוא פשוט מקבל את זה
    אני מבינה שהכל מתחיל מהבית אבל השאלה מה לעשות עם ההתנהגות של החיקוי?
    לא ממש קיבלתי תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    02/04/2012

שלום אורנה,
    זה לא נכון שילד בגילו לא הוגה דברים. זה ממש לא נכון. אני לא מציעה לך לעושת שום דבר עם ההתנהגות של החיקוי כי זה ל איעזור. את לא יכולה לחזק עצמאות של מישהו בכך שאת אומרת לו מה לעשות. יש כאן סתירה פנימית. זה כמו להגיד למישהו "תהיה ס]ספונטני" ואז הו אכבר לא יהיה ספונטני כי הוא עושה מה שאמרת לו...אז מה ספונטני בזה? בדיוק מאותה סיבה, את לא יכולה להגיד לו להפסיק לחקות כי אז את גורמת לו לציית לך במקום לחזק את המקוריות והעצמאות שלו ולא עשית כלום בזה.
    הפיתרון היחדי הוא כמו שאמרתי לך, לאפשר לו יותר חופש ליזום דברים בבית, וכמו שאת מבינה בעצמך - לא לאיים עליו.
    אם את לא מצליחה, את יכולה לפנות להדרכת הורים יותר מפורטת כדי לקבל הכוונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך

אורנה
    02/04/2012

תודה סמדר
    את יכולה לפרט איך לכוון אותו ליזום דברים וגם דוגמאות?

תודה וחג שמח
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך - תגובה

סמדר ריינר
    03/04/2012

שלום אורנה,
    זה בדיוק העניין, את לא אמורה לכוון לזה, זה אמור לבוא ממנו. מה שאת אמורה לעשות, זה לא לדכא את זה. כלומר לשחרר קצת שליטה מהילד שלך, וכשהוא רוצה משהו או יוזם משהו, גם אם זה לא נוח לך, ללכת עם זה ולא נגד זה.
    למשל אם בא לו לפעמים לצייר, ללכלך, לקשקש, להתעסק בחומרים מלכלכים, לטייל לאיזה מקום, דברים שהוא רוצה ובאים ממנו, לתת לזה מקום ולשים לב שאת לא נכנסת להסברים מדוע זה לא הזמן, לא ככה, וכו'. האם את יכולה לתת לו יותר חופש? האם את יכולה לא לאיים עליו כשהו אלא עושה מה שאת מבקשת אלא לשמוח מזה שהוא מגלה קצת אישיות משל עצמו? זה העניין.
    אם עדיין זה לא מובן לך, את מוזמנת לפנות להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אורנה
    03/04/2012

ברור, תודה רבה
    וחג פסח שמח!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה וחג שמח:-)

סמדר ריינר
    03/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו