היקשרות חרדה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• היקשרות חרדה?
    אנונימית
    02/04/2012

היי, בשנה שעברה במסגרת הלימודים שלי לתואר בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה עברתי קורס פסיכולוגיה התפתחותית בהצלחה רבה. כיום אני מסתכלת על בת דודה שלי בת השמונה וחצי חודשים ומנסה לקשר את ההתפתחות שלה לנושאים שלמדנו בקורס.
    לאחרונה מצאתי את עצמי שואלת שאלה בנושא ההיקשרות של הילדה.

האימא של הילדה עובדת ולכן היא משאירה אותה הרבה פעמים אצלנו ואנחנו שומרים עליה, זה כמעט אף פעם לא בעייתי מכיוון שהיא משתפת פעולה ומשחקת ונהנית, אבל עם קורה והאימא עוברת בחדר ויוצרת קשר עין עם התינוקת, התינוקת ישר פורצת בבכי ואי אפשר להרגיע אותה עד שאימא שלה לא תרים אותה על הידיים. זה קורה כל הזמן, אפילו כשהיא רק שומעת את הקול שלה.
    מכיוון שלא יצא לי לראות עוד תינוקות, אני לא יודעת עם ההתנהגות היא תקינה, אז רציתי לשאול האם יש חשש להיקשרות חרדה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היקשרות חרדה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היקשרות חרדה? - תגובה

סמדר ריינר
    02/04/2012

שלום לך,
    לא, זו לא היקשרות חרדה,אלא התנהגות נורמלית לגמרי. כל תינוק שרואה את אימא שלו - מעדיף אותה באותו רגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו