מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קבלת אח חדש במשפחהאתי12/02/2008
בני בן ה-5 עומד להיות אח בעוד כחודשיים וחצי, בזמן האחרון החל להתנהג מוזר, ככל שביטני גודלת כך התנהגותו משתנה. הוא מתחיל להתפנק יותר, אינו מקבל מרות הורים, כשניתן לו עונש הוא עומד על שלו שמי שמחליט זה הוא ולא אף אחד ומתחיל לבכות,(בדר"כ אינו אוהב לצייר) הוא צייר לי ציור שבו אני "מתה", ולאחר מס' ימים דיבר מה יקרה במקרה שאמא כאילו תידרס. בערב בעלי סיפר לו סיפור ואז סתם מתוך הלצה צחק עימו לגבי זמן הלידה ושאל אותו מתי הוא חושב שיגיע הזמן והילד נתן לו סטירה. כשאני מנסה לדבר עמו הוא אומר שהוא מעדיף להיות עם אבא וזה בסדר אם אני אלך.
מה אני אמורה לעשות? להתנהג? האם זה יחלוף או יחמיר?
אודה לתשובתך
בברכה, אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת אח חדש
שושי יעקובי14/02/2008כפי שאת עצמך מציינת בנך מגיב לשינוי המשפחתי. אם הוא הבכור והיחידי בבית הוא רגיל להיות המרכז של הבית. לידת אח/ות תשנה את עולמו. בתקופה הקרובה תשומת הלב שלך אליו תפחת, מקומו היחודי אצלך ישתנה. יכול להיות שכבר כעת הוא מבחין בשינויים בפניות שלך אליו, חרד מכך ומגיב אליך בכעס. הוא דוחה אותך ומתגונן מתחושת דחיה על ידך. בתקופה הקרובה הוא יזדקק להרבה אמפטיה והבנה לתחושותיו. כדאי לקרוא ביחד ספרים המספרים על תחושות הקנאה והכעס שמתעוררים אצל ילדים סביב לידת אח. כגון ספר הפלפלים של אלונה פרנקל. הספר ישמש אותכם גם בתקופה שאחרי הלידה. הספר הוא פתח לשיחה בינכם. בשיחה כדאי לשאול אותו: אולי הוא מרגיש שלא היית פנויה אליו לאחרונה בגלל ההריון או גורמים אחרים קשורים או לא קשורים להריון. לתת מקום ולגיטימציה לתחושות שלו (כעס, געגועים, חשש) ולציין מרגישים כך כשאמא בהריון. לספר שבתקופה הקרובה תהיי עסוקה בטיפול בתינוק, כפי שטיפלת בו. להציע לו לעזור לך. לאחר לידת התינוק לשתף אותו בטיפול בתינוק.
בהצלחה
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
