קבלת אח חדש במשפחה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קבלת אח חדש במשפחה
    אתי
    12/02/2008

בני בן ה-5 עומד להיות אח בעוד כחודשיים וחצי, בזמן האחרון החל להתנהג מוזר, ככל שביטני גודלת כך התנהגותו משתנה. הוא מתחיל להתפנק יותר, אינו מקבל מרות הורים, כשניתן לו עונש הוא עומד על שלו שמי שמחליט זה הוא ולא אף אחד ומתחיל לבכות,(בדר"כ אינו אוהב לצייר) הוא צייר לי ציור שבו אני "מתה", ולאחר מס' ימים דיבר מה יקרה במקרה שאמא כאילו תידרס. בערב בעלי סיפר לו סיפור ואז סתם מתוך הלצה צחק עימו לגבי זמן הלידה ושאל אותו מתי הוא חושב שיגיע הזמן והילד נתן לו סטירה. כשאני מנסה לדבר עמו הוא אומר שהוא מעדיף להיות עם אבא וזה בסדר אם אני אלך.

מה אני אמורה לעשות? להתנהג? האם זה יחלוף או יחמיר?

אודה לתשובתך

בברכה, אתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קבלת אח חדש במשפחה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קבלת אח חדש

שושי יעקובי
    14/02/2008

כפי שאת עצמך מציינת בנך מגיב לשינוי המשפחתי. אם הוא הבכור והיחידי בבית הוא רגיל להיות המרכז של הבית. לידת אח/ות תשנה את עולמו. בתקופה הקרובה תשומת הלב שלך אליו תפחת, מקומו היחודי אצלך ישתנה. יכול להיות שכבר כעת הוא מבחין בשינויים בפניות שלך אליו, חרד מכך ומגיב אליך בכעס. הוא דוחה אותך ומתגונן מתחושת דחיה על ידך. בתקופה הקרובה הוא יזדקק להרבה אמפטיה והבנה לתחושותיו. כדאי לקרוא ביחד ספרים המספרים על תחושות הקנאה והכעס שמתעוררים אצל ילדים סביב לידת אח. כגון ספר הפלפלים של אלונה פרנקל. הספר ישמש אותכם גם בתקופה שאחרי הלידה. הספר הוא פתח לשיחה בינכם. בשיחה כדאי לשאול אותו: אולי הוא מרגיש שלא היית פנויה אליו לאחרונה בגלל ההריון או גורמים אחרים קשורים או לא קשורים להריון. לתת מקום ולגיטימציה לתחושות שלו (כעס, געגועים, חשש) ולציין מרגישים כך כשאמא בהריון. לספר שבתקופה הקרובה תהיי עסוקה בטיפול בתינוק, כפי שטיפלת בו. להציע לו לעזור לך. לאחר לידת התינוק לשתף אותו בטיפול בתינוק.
    בהצלחה
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו