ביתי כועסת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביתי כועסת
    ימית
    04/04/2012

שלום יש לי שתי בנות אחת בת 16 וחצי והשניה בת15, בת ה16 מאוד שונה באופי ובסגנון הלבוש, צבע בשיער הליקס באוזן ושלושה עגילים באוזן השניה,, עצמאית מגיל צעיר מאוד, חרוצה מאוד, פעילה חברתית ומאוד שומרת על פרטיותה, נראית קטנה 150 לעומת אחותה שבת 15 שגובהה 154, אחותה שונה ממנה, מאוד חברותית מתלבשת בצורה אלגנטית וחמימה יותר. בת ה15 עשתה עגיל שלישי באוזן ואת הגדולה זה מאוד הכעיס, כל השבוע היא זועמת לא מדברת איתנו , כשאני בררתי מה פשר העיניין טענה שזה לא בסדר שאחותה עשתה "כמוה" חור שלישי באוזן ויש לה גם עגיל באף כמוה, שוב אני רוצה לציין שהן כלל לא דומות לא באופי ולא במראה, מה שכואב לי שאני לא מצליחה להתקרב אל ביתי הגדולה והכעס שלה מאוד גדול, מה גם שהיא לא מדברת עם אחותה , גם כך אף פעם לא התקרבה אל אחותה, למרות שאחותה מאוד הייתה רוצה שיהיה ביניהן קשר טוב, אך הגדולה לא מאפשרת זאת כי גם האופי שלה שונה מאוד, מה עלי לעשות כיצד אוכל להתקרב אל ביתי הגדולה ולפתוח ערוץ תקשורת טוב יותר? הרי כל פעם שאני מנסה היא מתחילה להרים את הקול עלי ולהתעצבן, אף פעם-היא לא מאפשרת לשוחח איתה על כלום ולהבין מה קורה לה, במיוחד השובע הזה כשראתה שאחותה הוסיפה עגיל נוסף!!!!כאמא מאוד כואב לי על הריחוק שיש בין בנותיי ולראות את הכעס של ביתי הגדולה, אני מאמינה גם כך קשה לה שהיא "נשארה" נמוכה לעומת אחותה, אשמח לקבל תגובה /הדרכה מה לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביתי כועסת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביתי כועסת - תגובה

סמדר ריינר
    04/04/2012

שלום טלי,
    בין שתי בנותייך יש רווח קטן מאוד מבחינת הבדל גיל. יכול להיות שמגיל מאוד קטן, ביתך הגדולה הרגישה שעוד לא היה לה מספיק מאבא ואמא וכבר אחותה מגיעה ולוקחת ממנה, וזו התחושה גם כרגע, שאחותה לוקחת ממנה דברים ולא מאפשרת לה לשמור דברים שיהיו רק שלה כמו העגיל באוזן. אם אתם מנסים להתקרב אליה מתוך עמדה שהיא צריכה לשנות את עצמה או להתקרב אל אחותה, זה באמת לא יהיה יעיל. אם אתם מוכנים להתקרב אליה מתוך עמדה שמכבדת את רצונה ולא שופטת אותו, יכול להיות שיהיה לה יותר קל לתת לכם להתקרב. למשל להגיד לה שאתם מבינים שהיא מתעצבנת כי יש לה הרגשה שמעתיקים ממנה רעיונות, וזה לא נעים. וזהו. לא להוסיף אחרי זה שאחותה לא התכוונה, ושזכותה של אחותה גם לעשות עגיל וכו'. רק להגיד את החלק שמבין אותה, ולאט לאט אני מאמינה שהיא תרגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו