מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 4 שמתבייש בגופוסיגל08/04/2012
שלום
בני בן 4 , ילד רגיל לחלוטין, התחיל להתבייש כאשר הוא מוריד חולצה , אפילו ממני. להערכתי הכל התחיל אחרי שסבא שלו עשה לו אמבטיה. פעם אחת הוא הרים אותו והוא היה לו כבד אז הוא אמר לו שהוא שמן, כאילו בצחוק אבל אמר. פעם שניה שעשה לו אמבטיה (יחד עם אחיו בן 6 ) הסבא אמר לבן הגדול " תראה את הציצים שלו" (של האמצעי בן ה 4) וצחק. מיותר לציין שאני רתחתי ושבעלי דיבר עם אביו. התגובה של הסבא היתה שהיום ההורים מתרגשים בכל דבר אבל בנתיים בני התחיל להסתובב כשהוא מתפשט ולפעמים גם להסתיר את הציצי. מה עושים? איך לדבר איתו? החשש שלי שזה יתפתח לדימוי עצמי נמוך וכל מה שכרוך בזה.
אני מאוד אודה על תגובתכם המהירה,
סיגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 שמתבייש בגופו - תגובה
סמדר ריינר08/04/2012שלום סיגל,
קודם כל חשוב שתגידו לילד שסבא עשה טעות, אמר דבר לא נכון ולא יפה. לא מדברים ככה וזה גם לא נכון. אל תחששו להכפיש את שם הסב בעיני הילד, זו לא הכפשה, אלא חשוב מאוד להבהיר לילד בצורה מאוד מוחשית מתי משהו הוא חמור ומוטעה והוא לא אמור לקחת את זה על עצמו. חשוב שהוא יבין שכאשר הוא עובר פגיעה, יש מי שמזהה את זה ושם לזה גבול מיידי ונחרץ. לא בטוח שזה יעזור מייד, אבל עמדה מאוד נחרצת שלכם, לא רק מול הסב, אלא גם מול הילד היא הכרחית כאן.
מעבר לזה, למרות תגובת הסב לדבריכם, הייתי מבהירה לו שוב, שאתם לא מוכנים שהוא יגיד דברים כאלה לילדים שלכם, וגם הייתי נמנעת מלתת לו לעשות לילדים אמבטיה.
מעבר לזה, תנסו להמשיך ולעודד את הילד אבל בלי לחץ, תנו לו את האפשרות לבחור מתי לחשוף את גופו, ולהעביר לו מסרים מחזקים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4 שמתבייש בגופו - המשך
סיגל09/04/2012הי
תודה על התשובה. רציתי גם לשאול האם יש טעם לדבר איתו על איך שהוא מרגיש בעקבות מה שסבא שלו אמר או שהוא קטן מידי? זה קרה לפני יותר מחודש ואני חוששת שזה כבר מאוחר מידי לדבר על זה. (?)
תודה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4 שמתבייש בגופו - המשך - תגובה
סמדר ריינר09/04/2012שלום סיגל,
יש בהחלט טעם לדבר איתו על זה, בטוח שזה לא יכול להזיק. אתם לא תזכירו לו בזה משהו שהוא שכח כי עובדה שהעניין עדיין מכביד עליו מאוד. יכול להיות שהתגובה תהיה נבוכה או שייראה לכם שהוא לא מגיב או לא זוכר עדיין זה חשוב מאוד לעשות את השיחה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)