בעיה חברתית?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה חברתית?
    יולי
    08/04/2012

בני בן השלוש וחצי אינו משחק עם חברים בגן כמעט בכלל.
    גם כשרוצים לשחק איתו הוא לא רוצה ומעדיף לשחק לבד.
    יש לציין שהוא חברותי למדי ומדבר עם כל אדם שעובר או ילד בסביבה...הוא לא מסרב להזמין חברים הביתה או ללכת אליהם.
    אחר הצהריים כשנפגש עם ילדים אחרים הוא פתוח יותר אבל לא משחק ממש בישיבה אלא יותר במרדפים אחד אחרי השני...
    האם עליי לדאוג?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה חברתית? - תגובה

סמדר ריינר
    09/04/2012

שלום יולי,
    יכול להיות שלילד שלכם אין עדיין מיומנויות של משחק עם ילדים. האם אתם משחקים איתו בבית? יכול להיות שקודם כל צירך לשחק איתו, ללמד אותו דרכיכם מה עושים בכלל עם עוד אנשים, איך משחקים ביחד וכמה זה כיף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך

יולי
    09/04/2012

בבית הוא משחק איתנו וגם בגינה עם ילדים אחרים לפעמים (במשחקים שהוא אוהב, לדוגמא בחול)..
    העניין הוא שבגן הוא מעדיף לשחק לגמרי לבד- מתחילת השנה ואוטוטו אנחנו בסופה..
    האם זה מצביע על איזושהי בעיה? כי ליצור קשרים הוא יוצר באופן חופשי עם כולם..אפילו אנשים זרים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך - תגובה

סמדר ריינר
    10/04/2012

שלום יולי,
    אני הבנתי משאלתך הראשונית שכן יש בעיה ביכולת שלו למשחק, כי ציינת שגם אחה"צ כשמשחק עם ילדים זה בעיקר במרדפים אחד אחרי השני. גם לא ברור לי עדיין מה זאת אומרת משחקים שהוא אוהב בעיקר בחול, איך הוא משחק בחול? מה הוא עושה? לי עדיין לא ברור איך הוא משחק, כמה זמן, האם הוא נהנה, האם ילדים אחרים נהנים לשחק איתו, במה הוא משחק בגן, יש מעט מדי פרטים כדי להבין מה קורה. אני מציעה לכם, אם הבעיה מטרידה אתכם לפנות לייעוץ יותר מסודר.
    העובדה שהו איוצר קשר עם זרים בקלות לא נראית לי רלוונטית בהכרח לשאלת הבעיה החברתית, כרגע, ואני גם לא מבינה האם יוצר קשר יותר מדי בקלות? גם עם מבוגרים שהוא לא מכיר? כל הפרטים נראים לי חלקיים ולא מתחברים כרגע. לכן אני חושבת שלא נכון יהיה להמשיך ייעוץ כזה דרך האינטרנט. אני ממליצה לכם לפנות למכון להתפתחות הילד ולהמשיך לבדוק את העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו