רוצה רק את אמא....

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רוצה רק את אמא....
    מירית
    08/04/2012

שלום רב
    יש לי שני בנים מקסימים בני 4 וחצי ושנה וחצי.
    הבן הגדול לאחרונה רוצה רק אותי, אוהב אותי מאודדד רוצה רק לחבק ולנשק ולבלות איתי כמובן שכיף לי אבל המצב לפעמים גם מקשה, כאמא לעוד זעטוט יש לי עוד הרבה דברים לעשות.
    הבעיה היותר קשה היא שהוא ממש פוגע בבעלי, בעלי מקסים ומנסה לשחק איתו ולבלות איתי והילד כל הזמן דוחה אותו.
    לדוגמא כשבעלי רוצה לשבת לידו וסתם לראות טלויזיה הוא מבקש לשבת רק איתי.
    הסברנו לו שאבא צריך לעשות לו אמבטיה או להכין ארוחת ערב ושאי אפשר שאמא תעשה הכל ונראה שהוא מקבל את זה בהבנה וכשאנחנו אומרים שאבא עושה אמבטיה אז אין בעיה, הבעיה היא הבעת החיבה, זה מגיע למצב שבעלי נפגע נכון שזה ילד אבל הוא ילד בן 4 וחצי ומאוד חכם ובוגר לגילו ולכן מאוד קשה לא להיעלב.
    אנחנו לא "מפילים" אחריות על הילד ולא אומרים דברים כמו "אבא עצוב עכשיו כי אתה לא רוצה לשחק איתו" אבל אנחנו גם לא יודעים מה אנחנו אמורים לעשות כדי לשנות את המצב.

בבקשה אשמח לעצות בעניין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה רק את אמא....

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה רק את אמא.... - תגובה

סמדר ריינר
    09/04/2012

שלום מור,
    ההתנהגות של בנכם היא טבעית ונורמלית לשלב שבו הוא נמצא, שזה השלב האדיפלי, שבו הילד מפנטז על כך שהוא בעצם בן הזוג של אימא ורוצה לסלק את אבא.חשוב מאוד לא להעלב מזה, וגם להציב לכך גבולות מדי פעם. התגובה של בעלך כנראה משדרת המון חולשה, ובעלך וגם את נותנים לילד המון כוח. ככל שאתם יותר חלשים, הפנטזיה הזו מתנפחת מעבר לפרופורציות הריאליות שלה וזה לא בריא. יש רגע שבו בעלך במקום להיעלב צריך להציב גבול, ולומר משהו כמו עכשיו אני פה ואתה לא יכול להיות עם אימא, אימא עסוקה, וגם את צריכה להציב גבול להיצמדות הזו אלייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה...

מירית
    09/04/2012

את מתארת בדיוק את המצב כמו שהוא...
    יש לי שאלת המשך, לפעמים כשהילד רוצה משהו למשל אם בא לו פתאום כן לשחק עם אבא אז הוא הולך ומתחנף ומבקש לשחק ושעה אחרי הוא שוב יכול לחזור לדחייה שלו.
    מה לעשות במצב כזה? בעלי כן אמור לשחק איתו כאילו כלום?
    זה מאין מערכת יחסים של כפיות טובה, כשהוא רוצה ממנו משהו אז הוא כן הולך אליו ומביע חיבה אבל בצורה ברורה שמראה שהוא עושה את זה כדי לקבל מה שהוא רוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה... - תגובה

סמדר ריינר
    09/04/2012

שלום מור,
    בעלך אכן אמור לשחק איתו כאילו כלום. הילד שלך אוהב את אבא שלו, הוא לא בהכרח הולך לשחק איתו כדי לקבל טובות הנאה, הוא הולך לשחק איתו כי לפעמים הוא אוהב אותו ולפעמים הוא נלחם בו. ככה זה. ילדים זה לא דבר עיקבי. הם גם לא אמורים להיות. הדבר האחרון שבעלך אמור לעשות זה להיעלב מההתנהגות, ולהחזיר לה במטבע נקמני כאילו הוא בגיל לשל בנך. בעלך הוא אדם מבוגר, הוא אמור למצוא בתוכו את הבגרות ולהבין שלא מתחשבנים עם ילדים. כשבנך בא לשחק איתו, כמובן אם זה מתאים באותו רגע, ובעלך פנוי לכך, שייהנה מהילד שלו, וכאשר הילד שלו דוחה אותו, שלא ייעלב מזה, ויבין שזהו חלק משלב התפתחותי בריא שבנו חייב לעבור, ואין מה לכעוס על זה.
    בעלך לא אמור לכעוס על הדחייה, אלא להציב לה גבול כאשר הבן שלכם מכתיב למשל עם מי מכם הוא רוצה להיות כאשר את עסוקה וזה לא מתאים. למשל כשהוא רוצה שרק אימא תקלח אותו, ואת לא פנויה, או לישון ליד אימא וכו', שם צריך להציב לו עובדה שלמרות שהוא צורח, היום אבא יקלח אותו. אין לזה שום קשר לכעס, או לכפיות טובה או להתחשבנות, אלא לניהול לסמכותי ובוגר שלכם כהורים את המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו