מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת ארבע וחצינעמה14/04/2012
היי בנות
בתי בת ארבע וחצי (בגן עירוני)שמנו לב שיש שינויים משמעותיים בהתנהגותה,יש לך אחות קטנה בת שנתיים.
השינויים הבולטים:חוסר הקשבה לחלוטין ...בוכה מכל דבר....גם כשהיא מבקשת דבר מסויים זה בבכי (אפילו כוס מים היא מבקשת בקול בכייני) מאוד מאוד רגישה לכל דבר מאוד ביישנית ככה שהיא גם לא נפתחת בקלות וזה מקשה עליה.
התחילה להראות לראשונה סימני קינאה באחותה.
לגן היא פתאום לא רוצה ללכת יותר היא טוענת שלא משחקים איתה....רק שתי חברות מוכנות לשחק איתה....היא כועסת שהילדים לא מקשיבים לה (היא הבוגרת בגן) והיא לא מבינה למה לא כולם רוצים לשחק עמה.
חשוב לי לציין שאנחנו מזמינים פעם פעמים בשבוע חברה אחת,מתחילת השנה הבנות היחידות שהזמינו אותה בחזרה זה אותן שתי חברות טובות ושאר הבנות שהוזמנו אלינו לא מזמינות בחזרה(ואני כן יודעת שהאמאות שבנותיהן היו אצלי כן מזמינות בנות אחרות מהגן) השאלה אם כדי להזמין שוב את הבנות למרות שבתי לא מןזמנת אליהן.
אני מאוד מעורבת בגן והקשר עם הורי הילדים מצויין.... כשאני שואלת את בתי את מי היא רוצה להזמין היא כמובן אומרת וובמידה ואותם ילדים היו אצלנו אני עוברת איתה על הרשימה...השאלה עם אותן בנות שלא מזמינות אולי הן לא רוצות או שלא כיף להן עם בתי...למרות שהאמאות של כל אחת שהיתה אצלי אמרה לי שבוע הבא אצלנו אנחנו מזמינות וכלום מה אפשר לעשות בנידון? להזמין את בתי אליהן? אני לא אוהבת את הרעיון.
הייתי שמחה לשמוע מה אפשר לעשות ואיך אפשר לעזור לבתי בבית ובגן?
תודה נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת ארבע וחצי - תגובה
סמדר ריינר15/04/2012שלום נעמה,
את מציינת שיש שינוי בתהנהגות של בתך בזמן האחרון. אולי כדאי לחשוב כמה זמן מאז החל השינוי וממה יכול להיות שהוא נובע. האם היה שינוי בזמן האחרון בבית או במשפחה? האם אתם ההורים הייתם פחות פנויים אליה מסיבה כלשהי, עבודה, זוגיות, בריאות, משפחה מורחבת או משהו אחר? כדי לנסות להקדיש לה זמן איכות לבד ללא אחותה, ובמקביל להציב גבולות בצורה ברורה יותר, למשל להבהיר לה שכשהיא מבקשת דברים בקול בכייני היא לא תקבל, לא להענות להתנהגויות שנועדו למשוך תשומת לב בצורה שלילית וכו'.
יכול להיות ששאר הידלות לא מזמינות אותה כי הן לא נהנות לשחק איתה. זה פחות חשוב כרגע. אין צורך שכל הילדות בגן יאהבו אותה באותה מידה. שתי חברות זה מספיק לגמרי. מה שחשוב הוא להבין את המצוקה שלה ולעזור לה להתארגן מחדש, בדרכים שציינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)