מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה תחרותית ושטלניתאמט14/04/2012
בתי היפה כמעט בלת 5 ילדה אהובה על כל הסביבה ובגן.
הבעיה ואני לא יודעת אם זו בעיה שהיא תמיד רוצה להיות במקום ראשון, תוך כדי משחק עם בנות בגילה ויותר גדולות, היא מתחרה איתם בריצה לכל מקום ותמיד רוצה להגיע ראשונה ולא מרשה להם להתחיל לרוץ לפניה ואם מישהי מגיעה לפניה היא מתפרצת ודורשת להתחיל מהתחלה ע,מ שהיא תזכה.
אני מנסה להסביר לה שבמירוץ יש את הזוכה ואת המפסיד ושצריך ללמוד לקבל הפסד.
כמו כן בחלוקת תפקידים היא תמיד רוצה להיות האמא במשחק הבובות, רוצה להיות המורה אם זה אצלנו בבית ואם זה אצל האחרות..
לפעמים אני מרגישה אי נוחות עם האמהות ומדברת איתם על זה שלא נעים שהיא שולטת, הם מבינות ואומרות שלא נתערב להם במשחק ואכן זה קורה.
אבל תכונת ההשטלטות לא טובה לטווח ארוך ואני תמיד מסבירה לה שלא כל הבנות מסכימות שאת תמיד תחליטי בשבילן... היא אומרת אני מחליטה ... חד וחלק.
נא המלצותכם ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה תחרותית ושטלנית - תגובה
סמדר ריינר15/04/2012שלום לך,
אני מציעה שתניחי להסברים, את רואה שהם לא עוזרים. עם החברות שלה באמת אל תתערבי. השאלה איך היא מתנהגת בבית. האם גם בבית היא זו שקובעת ומחליטה? האם בבית את מצליחה להציב לה גבולות? אם כן, אז תניחי לעניין. אם גם בבית היא משתלטת, אז כאן יש לך עבודה לעשות של סמכות הורית והצבת גבולות יותר יעילה, זה גם ישפיע על ההתנהגות שלה עם חברות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה תחרותית ושתלטנית-המשך
אמט15/04/2012תודה על הייעוץ.
את האמת בבית יש לה מדי פעם "אני מחליטה לעצמי, כל אחד מחליט לעצמו" "למה את מתערבת?" וכו'...
לפעמים ההתנהגות שלה יותר להתגרות בי אני במיוחד ובמיוחד שאבא שלה בסביבה.(לפעמים אני מתעלמת ולפעמים לא).
שכחתי לציין וזה אולי המפתח לשינוי ההתנהגות, נולדה לה אחות לפני חצי שנה..!
יש את הקנאה ואת המבטים כשמשחקים עם הקטנה למרות שאנו מנסים לעשות את זה פחות מולה כי ישר היא קופצת ורוצה תשומת לב.
בגן המורה אומרת שהיא רגישה כשמסרבים לה למשהו ומתחילה לבכות למרות שהיא ילדה פופלרית וילדה עם בטחון עצמי ומהילדים שקמים ומדברים ומביעים ברור מאוד מול כולם ובמסיבת יום האם כל האמהות התפעלו משיתוף הפעולה שלה ולא הפסיקו לפרגן לה. אבל חשוב לי שתוריד קצת מטון ההשתלטות ולקבל את האחר איך שהוא.
מה את אומרת? תודה מכל הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה תחרותית ושתלטנית-המשך - תגובה
סמדר ריינר15/04/2012שלום לך,
אני לא חושבת שיש קשר בין הולדת האחות לשתלטנות. אני חושבת שהילדה משדרת מצוקה, וייתכן שהשטלתנות היא חלק מזה. יכול להיות שזה שילוב, מצד אחד חסרה לה תשומת לב ומצד שני אולי חסרים גבולות. צריך לטפל בשני הדברים. למשל להקדיש לה זמן איכות לבד איתך ללא אחותה, ומצד שני, לא לתת לה לנהל אותך. אם תעשי את זה נכון, זה אמור לעזור לעניין השתלטנות גם עם החברות. בעניין עצמו, כפי שציינתי קודם, חשוב שלא תתערבי. יכול להיות גם שמצוקה שלה נובעת ממקורות נוספים ולכן חשוב שתהיי קשובה אליה ותנסי להבין טוב יותר, למשל דרך ציורים או דרך מה שהיא אומרת מה קשה לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמט15/04/2012תודה לך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)