מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים וסיוטי לילה - בן 5.5אמא מודאגת15/04/2012
שלום,
בני יהיה באוגוסט בן 6. התפתחות תקינה. ילד אנרגטי ושמח.
בשנה האחרונה החלו פחדים - תחילה מלהיות בחדר חשוך לבד, לאחר מכן מלהיות בחדר כלשהו לבד. לא מוכן אפילו להיות בשירותים לבד כשאני בחדר סמוך. עד לאחרונה כאשר אחותו הקטנה (בת 3) הייתה מתלווית אליו - היה מסכים. בשבוע האחרון לעיתים אומר "היא לא מספיקה, אני צריך איתי מבוגר).
עד פסח הפחדים התבטאו בעיקר במהלך שעות היום - בלילה היה נרדם עם נוכחות של הורה בפתח החדר אבל ישן בשקט עד הבוקר. בשבועיים האחרונים מתעורר בצעקות בלילה בין 2-5 בלילה לרוב מתחיל להתעורר אחרי 12 בלילה.
כבר שנתיים שיש לו פחד חזק מסיפורי פסח (פרעה ועשר המכות) והפחד חולף כשנגמר החג. השנה נראה שרמת הפחד החמירה.
ניסיתי לדבר איתו והוא אמר שבניגוד לתוכניות הטלוויזיה שהוא אוהב על גיבורים ונינג'ות (הכל מצוייר כמובן) מזה הוא לא מפחד, סיפור פסח מפחיד אותו כי מדובר באנשים אמיתיים ובסיפור שבאמת קרה (כנראה הביא מהגן כי אני בבית לא הרחבתי הדיבור על פסח).
לפעמים הוא אומר שאנשים רעים ייכנסו הביתה ולפעמים הוא אומר שיבואו מפלצות.
אנו משתדלים לא לפסול את הפחד שלו. כאשר מבקש ליווי לחדר מסויים - מלווים אותו. ניסיתי להציע לו חרב צעצוע, בובה לחבק, טבלת חייכנים, בכל פעם שנרדם בכוחות עצמו ולא קורא לי בלילה - אך שום דבר לא עוזר. קשה מאד לדובב אותו ולספר מה בדיוק מפחיד אותו.
כולנו עייפים - אנחנו ההורים וכמובן גם הוא שכבר שבועיים לא ישן כמו שצריך.
מה עושים ? האם כדאי לפנות לעזרה מקצועית ?
תודה
אם חלילה נשאר בחדר מסויים בבית לבד ולו ל- 5 שניות הוא מיד מתחיל לקרוא לי ובא אלי בריצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים וסיוטי לילה - בן 5.5 - תגובה
סמדר ריינר15/04/2012שלום לך,
את יכולה לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים, ואם זה לא עוזר, אז כן, לפנות לעזרה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - שאלת המשך
אמא מודאגת15/04/2012האם מהתיאור שלי נראה לך שרמת הפחד וההשפעה על חיינו היא בגדר הנורמלי ?
הרבה הורים פשוט אומרים לילהניח לזה ושזה יחלוף בקרוב...אבל לנו נראה שהפחד ממש פוגע באיכות החיים של כולם בבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - שאלת המשך - תגובה
סמדר ריינר15/04/2012שלום לך,
כפי שציינתי אם אתם לא מצליחים להתמודד כדאי לפנות לייעוץ. מהתשובה הזו את יכולה להבין את עמדתי. זה לא יחלוף לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)