עזרו לי בבקשה!!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרו לי בבקשה!!
    אנונימית
    15/04/2012

(קצת ארוך..תודה למי שקורא עד הסוף-חשוב לי מאוד)
    אוף אני לא יודעת אפילו איך להתחיל.. אני כותבת ובוכה
    יש לי ילדה בת 7 חכמה ומוכשרת, בימים האחרונים היא למדה לעשות פזילה עם העיניים והיא עושה את זה פשוט כל היום! בהתחלה ניסינו להתעלם ווכשראינו שזה ממש מחמיר והיא מגזימה. התחלנו להפחיד שזה מסוכן ושזה יכול "להיתפס" ולהישאר ככה ואז היא תיהיה פוזלת וכו'...(ניסינו גם לדבר איתה שתעסיק את עצמה במשחקים/טלויזיה/אייפוד בשביל שתשכח מזה אבל כלום) היא התחילה לבכות ואמרה שהיא פשוט לא יכולה להפסיק!! "אמא תעזרי לי אני לא יכולה לעצור את זה"...(בבכי) ואני עוד שניה בוכה איתה...התחלתי להפחיד אותה שאם היא תמשיך ותישאר ככה אז היא תיהיה בבית חולים ויעשו לה זריקות בעיניים והיא יכולה להתעוור( אני יודעת שאולי לא היינו צריכים להפחיד ככה אבל היינו ממש מתוסכלים מהמצב) השיא היה שאחרי כל ההפחדות היא אמרה לי בבכי קורע לב" תהרגי אותי וזהו, וככה אני לא יעשה את זה יותר...הלוואי שלא הייתי בעולם הזה..הלוואי שהייתי מתה"... ילדה בת 7 מדברת ככה????? אני לא יודעת מה לעשות, אני בקושי מתפקדת...
    בלילב לפני שהלכה לישון שוב דיברתי איתה והיא אמרה שאפילו כשהיא עוצמת עיניים היא עושה את זה....אוףףףף אני לא יכולה....מה קורה לה?
    הבעיה העיקרית היא שאין לנו כסף לפסיכולוג...אחרת הייתי כבר לוקחת אותה
    אודה לכל ייעוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרו לי בבקשה!!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרו לי בבקשה!! - תגובה

סמדר ריינר
    16/04/2012

שלום לך,
    אכן נשמע שכולכם נורא נבהלתם. קודם כל חשוב להרגע, הלחץ לא עוזר. אין בו שום תועלת.כדאי שאת בתור אימא תנסי לאסוף את עצמך ולהרגע, כי חשוב מאוד לביתך שתהייי רגועה. אין גם טעם לאיים על הילדה, במיוחד כשהיא אומרת שהיא לא שולטת בזה.
    ראשית כדאי לפנות לנוירולוג, כדי לבדוק שלא מדובר בסוג של הפרעת טיק. אם כן מדובר בטיק, הטיפול הוא נוירולוגי.
    אם לא מדובר בבעיה נוירולוגית, אתם יכולים לפנות לטיפול פסיכולוגי במרפאה ציבורית, שם הוא בחינם.
    יש גם טיפול פסיכולוגי מסובסד במסגרת קופת חולים.
    בינתיים כדאי להרגע, לתרגל נשימות, כי יכול להיות שהלחץ והחרדה מגבירים את הסימפטום.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו