מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות ילד בן 5טלי17/04/2012
שלום
יש לי ילד בן 5 מאד חכם בוגר .תמיד כשהוא חוזר להגן הוא מאד כועס, אם אומרים לו לא על משהו הוא צועק , בוכה, זורק חפצים ומי שלידו מרביץ לו.
יש לציין שהשנה הוא נכ=נכנס לגן עיריה חדש ללא חברים מגן קודם.
הוא נכיר חברים אבלתמיד אומר שאין לו הרבה חברים, בבירור עם הגננת נאמר לי שאין לו בעיה חברתית או משהו אחר בגן והוא יודע להסתדר יפה מאד.
אני מאד מודאגת מרמת העצבים של הילד - במיוחד כשהוא שומע משהו ששלא מוצא חן בעיניו.
אני מנסה להסביר לוש אצלנו בבית לא מרביצים לא זורקים חפצים וזו לאדרך להתמודד עם כעסיחם, הסברתי לו שמותר לו לכעוס אך יש דרך.הייתי רוצה לשמוע חוות דעת על העניין ואיך ניתן לפעול?
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות ילד בן 5 - תגובה
סמדר ריינר18/04/2012שלום טלי,
את לא אמורה בשלב הזה להסביר אלא להבהיר בצורה סמכותית וקצרה, שזה אסור. את יכוהל גם לתת לו דרכים חלופויות לבטא את הזעם, קודם כל להגיד שהוא כועס, אפשר גם לנסות להבין יותר לעומק מדוע הוא כועס, זה לא כל כך ברור מהתאור שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי20/04/2012זה קורה כאשר הור שומע את המילה לא ,למשל בבוקר הוא קוצה לראות טלויזיה לפני הגן כאשר מתעורר ואין זמן ואני מסבירה שלא הוא אומר אני קובע אני מחליט פה.
הוא מנסה להראות שהוא זה ששולט .
במצב כזה מהאני אמורה לעשות?
אני אומרת לו שרק אם יספיק לאת כל המטלותבוקר להתלבשף לצחצח שיניי וכו ויישאר זמן יוכל לראות, והוא לא מחליט פה.
בקיצור העצבים והכעסים מתבטאים כאשר הוא שומע משהו שלא מוצא חן בעיניו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר20/04/2012שלום טלי,
נשמע שאת נכנסת איתו למאבק כוחות, שייתכן שבחלקו הוא מיותר. חשוב שתעשי סדרי עדיפיות על מה חשוב להתעקש ועל מה אפשר להתגמש. איפה שחשוב לך להתעקש, חשוב תהיי עיקבית. בלי הסברים ובלי מלל מיותר, פשוט הגיד בצורה קצרה וברורה שאי אפשר , ותניחי לו להגיב איך שבא לו. זה יעבור כשהוא יבין שזה לא עוזר.
אם את לא מצליחה, כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)