שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דנה
    17/04/2012

היי
    בתי בת 4 והיא מאוד עקשנית, ובמידה ואני לא עושה מה שהיא רוצה , היא מתחילה לשכב על הריצפה וובוכה.והבכי יכול להיות להמשך שעות.
    לדוגמא : היא רוצה לנעול מגפיים ואני אומרת לה זה לא מתאים בקיץ אך זה לא עוזר לי הרבה ,כי היא החליטה , היא בשלה,הבעיה שקשה מאוד לשכנע אותה , ואני עומדת על שלי ולא מוותרת לה .
    (הבעיה שיש לי המון וכוחים איתה ,וזה יכול היות במגוון נושאים: אוכל , אמבטיה, לבוש וכו'
    בסוף זה נגמר שאני מענישה אותה - אומרת לה להיכנס לחדר , או שאני אומרת לה שהיא לא תראה טלויזיה, או שאני אומרת לה שהיא יכולה לבכות עד מחר וזה לא יעזור לה.

השאלה - האם זה נכון להעניש? מה הדרך הנכונה? (מדובר בילדה מאוד עקשנית והיא לא
    משתכנעת בקלות.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    18/04/2012

שלון מיה,
    עונשים לא יעזרו כך שחבל על הנזק שתגרמי לה.
    קודם כל חשוב שתחליטי ביניך לבין עצמך על סדרי עדיפיות, על מה שווה להתעקש ועל מה לא. יכול להיות שלכ הקשר שלכם נהפך למאבק כוחות אחד גדול, ולא בטוח שכל כך חשוב באמת להתעקש על כל דבר. אחרי שתחליטי על מה את לא מתעקשת, תחשבי מה אתן יכולות לעשות ביחד, כאימא ובת בזמן שהתפנה ממריבות, איך אפשר לשפר את הקשר ביניכן ואת אמון, וליצור יותר חחוויות של קשק נעים וכייפי. לאחר זמן שתתמידי בתהליך, אני מניחה שתישמי לב שגם על הדברים שחשוב לך להתעקש, יש פחות מריבות. עם זאת על אותם דברים באמת חשוב שתתעקשי באופן עיקבי גם אם היא בוכה שעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו