מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- HELPאולגה13/02/2008
שלום!
בני בן 4.5, ילד מקסים, חכם ונבון. אני תמיד מצאתי איתו שפה משותפת ולא נתקלתי בהתנהגות חריגה או בתגובות מלאות זעם וחוסר שליטה.
יצוין שהילד נמצא במסגרות החל מגיל 3 חודשים (עד גיל שנה עם המטפלת) ועד גיל 4 בגן פרטי. החל מספטמבר האחרון הוא נכנס בפעם הראשונה לגן עירייה. מאז שהילד נמצא בגן עירייה התחילו בעיות שמעולם לא נתקלתי בהן לפני כן: הגננת כל הזמן מתלוננת שהוא ועוד ילד מהגן כל הזמן מפריעים בריכוז או בשיעורים, לפעמים הוא יורק על ילדים אחרים (דבר שמעולם לא קרה), יש לו התקפי זעם, הוא מתחיל לזרוק כיסאות, מתחצף לגגנות ולילדים אחרים וכו'. בקיצור, כאילו מדובר בילד אחר.
אדגיש, כי מדובר בילד מאוד חכם, הוא לאמד בבית הספר בשעות הערב פעמים בשבוע (כל המורים משבחים אותו, אומרים כי הוא מאוד ממושמע, דייקן, ממלא את כל ההוראות ומעולם לא נתקלו בחוסר משמעת), הוא גם נמצא בחוג של אומנויות לחימה, שגם בחוג זה משתלב מצוין מכל הבחינות. בבית ההתנהגות שלו די טובה, מוכבדת, הוא משחק יפה עם אחותו ומדבר בנימוס.
אינני יכולה להבין מה קרה השנה! כיצד ניתן להסביר את הדואליות הזו? כשאני פונה אליו ומבקשת הסברים להתנהגות הזו, אין לו משהו אינטילגנטי לומר לי, למעט תלונות על כל העולם (זה לא שיחק איתו, וזה לא נתן לי והילד האחר אמר לי לעשות ככה וכו'). ניסיתי להעניש אותו (הורדתי כמעט את כל הפנוקים), אך אני רואה ששום דבר לא עזר.
אני זועקת לעזרה!
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות בגן
שושי יעקובי14/02/2008יכולות להיות כל מיני סיבות לבעיות התנהגות בגן. סיבות שקשורות לילד כגון טמפרמנט, יכולת לדחות סיפוקים, בשלות רגשית ועוד. וכם סיבות שקשורות למערכת הגן וליחסים שנרקמו בין הילד לסביבת הגן, כלומר לקשר שלו עם הגננת ולהשתלבות שלו בקבוצה החברתית. במקרים רבים בהם קיים פער בין התנהגותו המוכרת של הילד בבית לבין התנהגות בעייתית בגן, נוצרת אוירה של עויינות וכעס בין ההורים לצוות הגן. האשמה הדדית וחשדנות. תחושות אלו אינן מקדמות מתן מענה לילד. חשוב להבין כי במצב שנוצר הילד סובל, הוא ננזף, אולי מוענש וגם דימויו העצמי נפגע שכן הוא חש כי אינו נוהג כמצופה ממנו. לכן כדאי להעזר באיש מקצוע. חשוב לערוך תצפית בגן. להכיר את הילד משפחתו וסביבתו. לעיתים זה מאפשר גישור בין המשפחה לצוות הגן.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)