בת 6 וחברותיה שולטות עליה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 6 וחברותיה שולטות עליה
    סיגל
    18/04/2012

ביתי בת ה6 בגן חובה,יש לה מס' חברות שאליהן מאוד מנסה להתחבר "ולהתחבב" עליהן...הבעיה שהן ממש שולטות עליה ואומרות לה מה לעשות..הן שולטות עליה ממש והיא כל הזמן מנסה לרצות אותן,לחקות,ולהשביע את רצונן ע"י ויתור עצמי...אפילו גם כשהן באות אלנו לבית הן שולטות עליה והיא "פוחדת"מהן ומוותרת להן על הכל...מה עושים כיצד עוזרים לה להתמודד..???אני תמיד מעירה לה לא להתחבר למי שלא רוצה בחברתה ולא לתת לה שישלטו עליה ויקבעו לה...ממש קשה לי..כיצד אפשר לעזור לי לעזור לה??ובעצם מי זקוקה לעזרה אני או היא???ועוד דבר קטן ששנה הבאה הן אמורות להיות באותה הכיתה וחשבתי להפריד אותה מהן בכדי למנוע ממנה את הסבל הזה שמתעלים עליה??. ומצד אחד הברות האלה ממש חשובות בעיניה...מה עושים???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 6 וחברותיה שולטות עליה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 6 וחברותיה שולטות עליה - תגובה

סמדר ריינר
    19/04/2012

שלום סיגל,
    האם בהת שלך סובלת? אם לא אז כדאי שלא תתערבי. אם את רוצה שהבת שלך תהיה אסרטיבית יש כמה דברים שאת יכולה לעושת שלא כוללים התערבות בחיי החברה שלה. אחד זה לשאול את עצמך האם היא מקבלת דוגמה להתנהגות אסרטיבית בבית? ואם לא - אז יש על מה לעבוד. והדבר השני הוא האם בבית היא נדרשת לצייתנות, ואיך מתייחסים בבית לגילויי עצמאות ואסרטיביות שלה? אם בבית אתם משדרים לה שהיא חייבת לעשות רק מה שחשוב לכם, ולא מעודדים יוזמה ולא מקבלים לעיתים מרדנות שלה (כן, זה גם חלק מללהיות ילד, לא להסכים עם ההורים, לעשות בעיות לפעמים) אז אולי זה מה שצריך לשנות.
    לגבי העניין החברתי - כל עוד זה לא בא ממנה שזה מפריע לה, חשוב שלא תעסקי בזה. כרגע נשמע שזה מפריע לך ולא לה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 6 נשלטת ע"י חברות

סיגל
    19/04/2012

בהמשך לשיחתנו ..בבית היא ממש יודעת לנקוט עמדה ולעמוד על שלה...אופי אחר לגמרי מאשר ליד החברות הנ"ל...אבל יותר חשוב לי לדעת האם למנוע את היותן באותה כיתה והאם זה יפגע בבטחונה העצמי בעתיד??
    ודרך אגב יש לה חברה שלא מהגן שדווקא היא (ביתי)ממש שוטלטת עליה ואני מעירה לה על זה שזה לא התמהגות נאותה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 6 נשלטת ע"י חברות - תגובה

סמדר ריינר
    19/04/2012

שלום סיגל,
    כפי שציינתי אני לא ממליצה להתערב. למוע ממנה להיות עם ילדות בכיתה זה נקרא להתערב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו