מה עדיף, אב נוכח נפקד או אב נעדר?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה עדיף, אב נוכח נפקד או אב נעדר?
    ליה
    19/04/2012

שלום,
    אני אמא חד הורית לשני ילדים, בן 7 ובת ארבע.
    אבי הילדים הוא גבר הומו שהיה בעבר חבר קרוב, והסכים לעשות איתי ילדים אך לא כל כך רצה מלכתחילה להיות מעורב בגידולם.
    נכון להיום הוא מגיע פעם בכמה חודשים, כשמתחשק לו, לראות אותם ואז הולך עד הפעם הבאה. אנחנו כמעט לא יוזמים איתו קשר - כדי שהילדים לא יתאכזבו. הבן שבסך הכל נהנה מחברתו בזמן הקצר כשהוא מגיע מתחיל לשאול עליו כל מיני שאלות - למה לא גר איתנו, למה לא מבלה איתנו יותר, למה הוא לא אבא כמו שאר האבות (לדעתי הוא לא מתכוון להיותו הומו, שכן להערכתי לא יודע מזה, אלא להיותו אבא כמעט לא פעיל.) למה הוא לא אוהב אותו מספיק ועוד. הבת שואלת לעיתים גם היא איפה אבא ולמה לא בא.
    אני לא יודעת מה לענות לשאלות הללו, אני כל כך פוחדת שהילדים שלי יפגעו.... מתוך רצון למנוע מהילדים את חווית הנטישה שוב ושוב אני מתחילה לחשוב שאולי עדיף בכלל לא לאפשר את המגעים האלו בין הילדים לבין אביהם. לדעתי - האבא לא יילחם עליהם, אולי אפילו יוקל לו, ואולי לילדים שלי יהיה יותר טוב בלעדיו. כך לא יצפו ממנו לדבר. מה אתם אומרים? מה עדיף? או מה פחות יפגע בהם בטווח הארוך? - אבא נוכח - נפקד או שהאבא יצא לגמרי מהתמונה ויהיה למעשה אבא נעדר? אודה על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עדיף, אב נוכח נפקד או אב נעדר? - תגובה

סמדר ריינר
    19/04/2012

שלום לך,
    אני חושבת שזו שאלה כבדה ועמוקה, וגם נראה לי שזה לא עניין של תשובה באינטרנט אלא עניין יותר ארוך ומתמשך של איך לעזור לך לעמוד בשאלות של הילדים ובכאב שלהם. העדרות של האב לא תמנע את השאלות האלה.
    אני חושבת שכדאי לך לפנות לייעוץ מסודר בעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו