מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת שנתיים שלא מוכנה לשמוע לא!אורלי20/04/2012
שלום רב
אני אמא לילדה מקסימה בת שנתיים ,ילדה חכמה ומפותחת מאוד.
אך יש כמה מקרים שמתסכלים אותי מאוד.היא אינה מוכנה לשמוע את המילה לא! ומה שלא נותנים לה או אומרים לה אסור היא מתחילה לצרוח ולבכות, יש מקרה נוסף של עקשנות וזה מתבטא בהחלפת חיתול או החלפת בגדים שהיא לפעמים מסרבת לי ומתחילה לבעוט ברגליים ואפילו להרביץ לי הדבר פוגע בי מאוד שאנו נמצאים בסביבה של אנשים וגם בבית .המון פעמים אני נכנעת לה והיא מקבלת את מבוקשה אני יודעת שזה לא נכון אך איני יודעת מה עליי לעשות ואיך להתנהג איתה.אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנתיים שלא מוכנה לשמוע לא! - תגובה
סמדר ריינר20/04/2012שלום אורלי,
שורש הבעיה בעיני הוא לא שאת לא יודעת איך לנהוג, את יודעת, את מבינה שאת לא אמורה להיכנע לה, אלא הבעיה היא שאת נפגעת מהילדה. מדובר בילדה בת שנתיים. את אדם מבוגר. ילדים בני שנתיים מגיעים לגיל שבו הם מתמרדים כדי להוכיח את עצמאותם. זהו שלב חיוני. אך את משום מה מרגישה שזהו עלבון אישי נגדך, ואם הילדה בוכה אולי את חושבת שזהו סימן שאת אימא לא טובה, או גרוע מזה, אולי את נפגעת שלמרות שאת עושה למענה כל כך הרבה היא לא מרוצה. את כל כך רוצה שהיא תהיה מרוצה שאת מוכנה להענות לה רק שלא תבכה.
חשוב שאת תפנימי בהקדם, שזה בסדר גמור אם הילדה לא מרוצה, זה בסדר גמור שהיא צורחת ובוכה. אם היא תראה שאת לא מתרשמת מזה, עם הזמן זה יתמתן.
אבל את חייבת להיות עיקבית בכך, ולא לאפשר לה לנהל אותך על ידי הבכי.
אם את לא מצליחה, כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)