מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפניה לעזרהאמא21/04/2012
שלום,
בני בן החמש סובל כנראה מחרדה (ייתכן שעל רקע גילוי מחלה אצל אחיו הגדול) ולאחרונה החל לעשות קקי במכנסיים. אני מעוניינת לקחת אותו לטיפול פסיכולוגי ויש לי מספר שאלות:
1. מה ההבדל בין פסיכולוג קליני לפסיכוטרפיסט?
2. למי עדיף לפנות לטיפול במקרה שתארתי לעיל?
3. האם תוכלו להמליץ לי על בעל מקצוע מתאים באיזור רחובות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה לעזרה - תגובה
סמדר ריינר22/04/2012שלום לך,
ההבדל בין פסיכולוג קליני ופסיכותרפיסט תלוי בהכשרה של הפסיכותרפיסט. כיוון שחוק פסיכורפיה לא עבר עדיין (וייתכן שגם לא יעבור) למעשה כל אחד יכול לקרוא לעצמו פסיכותרפיסט. מה שחשוב הוא לבדוק את ההכשרה של הפסיכותרפיסט. פסיכותרפיסט שההכשרה שלו מקבילה לפסיכולוג קליני הוא כזה שלמד עבודה סוציאלית, תואר ראשון ותואר שני בעבודה סוציאלית קלינית, סיים בית ספר תלת שנתי לפסיכותרפיה ועבד במסגרת של בריאות הנפש לפחות שלוש שנים. פסיכולוג קליני לעומתו, למד תואר ראשון, תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, עשה התמחות של כ-4 שנים בבריאות הנפש. לגבי למי מהם יש יתרון זה תלוי. אם את זקוקה לאבחון פסיכודיאגנוסטי, לצורך דרישה של בית הספר או משהו דומה, רק פסיכולוג קליני יכול לבצע זאת. יש לציין שגם פסיכיאטרים יכולים לעסוק בפסיכותרפיה אם הם סיימו בית ספר לפסיכותרפיה, ואז יש להם יתרון שהוא יכול גם לתת תרופות.
אני באופן אישי (ולא אובייקטיבי) חושבת שלפסיכותרפיסטים יש יתרון כי הם מחוייבים ללימודי פסיכותרפיה מעבר ללימודי התואר הראשון והשני וההתמחות בבריאות הנפש, ופסיכולוגים קליניים לא מחוייבים לזה, למרות שחלק מהם כן עושים את זה מרצונם.
כך שצריך לברר אצל כל איש לגופו מה ההכשרה שלו.
לגבי מטפלים ברחובות, לצערי אני לא מכירה באופן אישי, את יכולה להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר או עם מכרים באיזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת
אמא אוהבת22/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר22/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)