הפניה לעזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הפניה לעזרה
    אמא
    21/04/2012

שלום,

בני בן החמש סובל כנראה מחרדה (ייתכן שעל רקע גילוי מחלה אצל אחיו הגדול) ולאחרונה החל לעשות קקי במכנסיים. אני מעוניינת לקחת אותו לטיפול פסיכולוגי ויש לי מספר שאלות:
    1. מה ההבדל בין פסיכולוג קליני לפסיכוטרפיסט?
    2. למי עדיף לפנות לטיפול במקרה שתארתי לעיל?
    3. האם תוכלו להמליץ לי על בעל מקצוע מתאים באיזור רחובות?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפניה לעזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפניה לעזרה - תגובה

סמדר ריינר
    22/04/2012

שלום לך,
    ההבדל בין פסיכולוג קליני ופסיכותרפיסט תלוי בהכשרה של הפסיכותרפיסט. כיוון שחוק פסיכורפיה לא עבר עדיין (וייתכן שגם לא יעבור) למעשה כל אחד יכול לקרוא לעצמו פסיכותרפיסט. מה שחשוב הוא לבדוק את ההכשרה של הפסיכותרפיסט. פסיכותרפיסט שההכשרה שלו מקבילה לפסיכולוג קליני הוא כזה שלמד עבודה סוציאלית, תואר ראשון ותואר שני בעבודה סוציאלית קלינית, סיים בית ספר תלת שנתי לפסיכותרפיה ועבד במסגרת של בריאות הנפש לפחות שלוש שנים. פסיכולוג קליני לעומתו, למד תואר ראשון, תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, עשה התמחות של כ-4 שנים בבריאות הנפש. לגבי למי מהם יש יתרון זה תלוי. אם את זקוקה לאבחון פסיכודיאגנוסטי, לצורך דרישה של בית הספר או משהו דומה, רק פסיכולוג קליני יכול לבצע זאת. יש לציין שגם פסיכיאטרים יכולים לעסוק בפסיכותרפיה אם הם סיימו בית ספר לפסיכותרפיה, ואז יש להם יתרון שהוא יכול גם לתת תרופות.
    אני באופן אישי (ולא אובייקטיבי) חושבת שלפסיכותרפיסטים יש יתרון כי הם מחוייבים ללימודי פסיכותרפיה מעבר ללימודי התואר הראשון והשני וההתמחות בבריאות הנפש, ופסיכולוגים קליניים לא מחוייבים לזה, למרות שחלק מהם כן עושים את זה מרצונם.
    כך שצריך לברר אצל כל איש לגופו מה ההכשרה שלו.
    לגבי מטפלים ברחובות, לצערי אני לא מכירה באופן אישי, את יכולה להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר או עם מכרים באיזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת

אמא אוהבת
    22/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    22/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו