מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חבר דימיונינטלי23/04/2012
שלום רב וערב טוב
אני אמא חד הורית לילד בן שלוש, ילד מדהים בהתפתחות שלו שלא חסר לו חום ואהבה בכלל (הוא הפייבוריט של כל המשפחה הקרובה והמורחבת), בזמן האחרון יש לו חברים דימיונים בדמות קופים השאלה שלי היא אם זה בסדר שהוא משתף גם אותי בחברים שלו?
לדוגמא: כשהקראתי לו סיפור אז הוא אמר לי לחבק גם את הקוף כי הוא לידנו במיטה...
רציתי לדעת אם זה נובע מכך שאין לו אבא???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבר דימיוני - תגובה
סמדר ריינר24/04/2012שלום נטלי,
לא ניתן לדעת האם זה קשור לכך שאין לו אבא. אני גם לא יודעת איזה דיבור יש ביניכם על כך שאין לא אבא. האם הוא שואל על כך, האם הוא קיבל הסבר על העניין הזה?
מאוד יכול להיות שהוא רוצה שתחבקי את הקוף ובעצם הקוף מייצג גבר בבית, וכך הוא מדמיין שיש איתכם עוד מישהו. אבל זו רק השערה, לא ניתן לדעת בוודאות מה משמעות הדמיון הזה בלי להכיר אתכם יותר.
השאלה שלך אם זה בסדר או לא היא במקומה, כיוון שלא ברור מהבקשה שלו האם הוא מבקש שתשתפי איתו פעולה במשחק דמיוני, שזה בסדר, או שהוא לא מבחין בכך שזה דמיון וחושב שגם את רואה את הקוף.
אם זה קורה רק בלילה ורק בסיטאציה הזו, אני נוטה יותר לאפשרות הראשונה. כלומר שהוא זקוק לכך רק כדי ששניכם תשחקו בכך שאתם לא לבד. כל עוד זה משחק זה בסדר.
בכל אופן כדי קבל תשובה ודאית יותר יש צורך בבדיקה של איש מקצוע.
אם עדיין לא דיברת איתו על עניין האבא ועל נסיבות הגעתו לעולם, זה הזמן, כמובן בדרך שמותאמת לגילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)