ילד בן 6 עם התפרצויות זעם אלימות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6 עם התפרצויות זעם אלימות
    אורלי
    24/04/2012

שלום רב,
    לבני בן ה-6 וחצי יש התפרצויות זעם ההמתבטאות בזריקת חפצים מכל הבא ליד ואף אלימות כלפיי. התרחשויות אלו מתרחשות כשמבקשים ממנו להכין שיעורים או לסדר את החדר לאחר שיצר בלאגן. כשהוא מתפרץ הוא זורק כסאות, ושולחן, הוא לוקח ספרים ומשליכם על הרצפה. אני חשה שאינני יודעת כיצד להתמודד. בני עלה לכתה א, לאחר המלצה מהגננת ומהיועצת להשאירו שנה נוספת בנוסף לפני כשבעה חודשים נולדה לנו בת נוספת הוא מאוד אוהב את התינוקת ומחבק ומנשק אותה בכל הזדמנות. מה שמוזר הוא שבבית הספר הוא שקט , מבחינה חברתית לא ידוע לי על בעיות מסוימות, אף כששאלתי את המורה נראה שאין לו בעיות חברתיות חבריו עלו עמו לכתה א' , עם זאת נאמר לי מהמורה שהוא מתקשה בלימודים, שהוא אטי והוא לא מצליח לעקוב בכתה, הוא מקשיב למה שנאמר בבית הספר והוא יודע למסור לי אינפורמציה על מה קרה ומה התרחש. בכל זאת אינני מבינה את התפרצויות הזעם הללו והפרעות ההתנהגות שמתרחשות בבית ברצוני לציין כי גם בעת ארוחות צהריים בבית או בערב הוא קם כל שנייה ואינו מסוגל לשבת בלי לקום , האם יתכן כי יש לו בעיות של קשב וריכוז? ידוע לי כי לבתי יש ברצוני לציין כי הוא עבר גם איבחון וגם באיבחון נאמר כי עדיף להשאירו בגן, סירבתי מאחר ורציתי שיהיה כמו כולם ושיעלה עם חבריו. . האם ייתכן כי כל זה קשור להתפרצויות זעם? בזמן האחרון ההתפרצויות זעם מתרחשות לעיתים קרובות יותר . כמעט כל יום יש איזושהי התפרצות. למרות שדיברנו ואמרנו כי בבית לא מקללים ולא מרביצים ולא משליכים חפצים ואם עצבניים אז במקום להרביץ ולהשליך חפצים להרביץ למשהו דומם. באיבחון שבוצע לא נאמר כי יש חשד לקשב וריכוז. האם ייתכן כי בעיה זו מתרחשת לאחר מכן? אשמח אם יוכלו לעזור לי, לייעץ לי או אף להמליץ על פסיכולוגית שתוכל לטפל בו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6 עם התפרצויות זעם אלימות - תגובה

סמדר ריינר
    25/04/2012

שלום אורלי,
    נשמע שבנך סובל ממצוקה ריגשית כלשהי, שלא בטוח שהיא קשורה לקשב וריכוז. אם אובחן ולא אותרה בעיה כזו, יכול להיות שהבעיה היא אחרת. אומנם נתת פירוט מאוד רחב ויפה של הבעיה, אבל עדיין נשמע שיש כאן משהו עמוק יותר, או בקשר שלך איתו, או אחר, שמחייב אכן פניה לטיפול.
    את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזורך או לבקש מפסיכולוגית בית הספר המלצה על השירותים הטיפוליים באיזור מגורייך.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו