גמילה מטיטולים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מטיטולים
    דנה
    29/04/2012

בחודש הבא ימלאו לבני הבכור 4 שנים. בני רגיש מאוד ועדין. מגיל שלוש החל גמילה מטיטולים ודי מהר גם לא היה צורך בטיטול במהלך השינה. אלא שלגבי קקי היה מסרב בכל תוקף לעשות בישיבה באסלה/בסיר. תמיד ביקש טיטול כשעשה קקי. בתחילה ביקשנו שינסה בשירותים ואכן ישב, אך כשלא יצא היה מבקש טיטול, ואנו שיבחנו על הנסיון.
    פעם אחת בגן ביקש ללכת לשירותים ואכן עשה קקי וביום המחרת גם עשה בבית (וכמובן שקיבל חיזוק חיובי), אבל מאז הפסיק לעשות. אציין שבאותה התקופה פחות או יותר נולדה ביתי השניה, והחלה רגרסיה כחודש-חודשיים לאחר לידתה גם בתחומים אחרים (במשך כשבוע היו קשיי פרידה בגן וכד'). לא לחצנו, אבל עודדנו, הסברנו ונתנו הכוונה לגבי עשיית קקי בשירותים. הוא היה יושב באסלה ומנסה אך מיד כשהרגיש את היציאה, נתקף לחץ נעמד וסרב לעשות ומבקש טיטול כאשר הוא דורש לעשות בעמידה. כך זה עד היום.
    הוא מסרב לעשות בישיבה בשירותים/בסיר (אפילו עם טיטול). ניסינו פתרונות יצירתיים (אפילו שיעשה בתחתונים או ברצפה), אבל בינתיים הוא מסרב ודורש טיטול.
    אגב, במהלך הזמן שהוא בגן הוא מתאפק ולא עושה כלל, אלא רק בבית. באחת הפעמים אמרנו לו שאין יותר טיטולים ובמשך 3 ימים הוא התאפק, עד אשר הרמנו ידיים ונתנו לו טיטול.
    לדעתי חלף זמן רב מאז שנגמל מפיפי מכדי להותיר את המצב כפי שהוא ויש צורך בהתערבות איש מקצוע.
    רציתי לשאולכן מה דעתכן וכן אם אפשר לקבל המלצה ו/או הפניה לגורם המקצועי המתאים 0עדיף באזור מגוריי-חדרה).
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מטיטולים - תגובה

סמדר ריינר
    30/04/2012

שלום דנה,
    אני לא מכירה אישית אנשי מקצוע באזור חדרה. אני לא בטוחה שיש צורך באיש מקצוע. אני מציעה שתנסו להציע לו באופן הדרגתי לעשות קקי עם הטיטול בישיבה קודם כל, ואחר כך לאט לאט לשבת עם טיטול פתוח חלקית, אחר כך פתוח לגמרי, עד שירגיש בטוח לותר על הטיטול בכלל. חשוב גם שתנסו להוריד לחץ מהעניין. אני מציעה לך גם לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בשאלתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    30/04/2012

תודה על תגובתך המהירה.
    ובכל זאת אני רוצה להיות בטוחה - האם 11 חודשים מאז שנגמל לחלוטין מפיפי (גם בזמן שינה ובלילה) לא נחשב זמן רב המצריך התערבות איש מקצוע??
    בנוסף, אם בכל זאת אפנה לאיש מקצוע - מי הגורם המתאים לטיפול בכך (פסיכולוג? פסיכולוג ילדים?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    01/05/2012

שלום דנה,
    לא בהכרח. יש ילדים רבים במצב הזה. זה נקרא חרדת אסלה, וזה עובר, זה פשוט מאוד תלוי בתגובות שלכם ובלחץ שאתם משדרים. אם בכל זאת חשוב לך להעזר באיש מקצוע, את יכולה לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלך באזור מגורייך. את יכולה גם לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה

דנה
    01/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו