מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעון יוםאדיר12/05/2007
שלום רב,
הבת הקטנה שלי בת 3.5 חודשים. אני חושב שכדאי מאוד לרשום אותה למעון לספטמבר אז תהיה בת 7 חודשים. אישתי חולקת עלי, היא לא עובדת ורוצה להיות עם הילדה בבית עד גיל שנה. העניין הוא, שאשתי סובלת מאפילפסייה דבר שמקשה עליה להיות בבית לבד עם התנוקת, בנוסף אין לה הכשרה והיא אינה מקדמת את התינוקת ע"י משחקים, שירים וסיפורים. הילדה הגדולה יותר בת שנתיים וארבעה חודשים סובלת מעיכוב התפתחותי ולדעתי הרבה באשמתינו (ההורים) שלא קידמנו, שיחקנו טיפלנו בה כשהיתה בבית עד גיל שנה ושמונה חודשים. מצטער על התוכן הארוך, להלן השאלה: להכניס אותה למעון בספטמבר או שמה עדיף שתשאר בבית? מאילו טעמים ואנא, הרחיבו ככל שניתן.
תודה, אבא אדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין ספק שבגיל צעיר זה עדיף בבית אבל
אני12/05/2007אני חושבת שעדיף שתשאר בבית , היא קטנה מדי , בגיל הזה צריך המון חום ואהבה.
יש הרבה מרכזים של פעלויות לתינוק ולאמא , אפשר לבדוק מה יש בקרבת ביתכם.
יש ג'ימבורי במתנסים , יש מקומות פרטים . כדאי לבדוק.
אולי היות שיש לכם "נסיון" מהילדה הגדולה , אז עכשיו הכחמתם ואתם יותר מנוסים בעניין. איך באמת לגרות את התינוקת.
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בקטנים
ענת זפרני12/05/2007שלום לך,
ממכתבך אני מתרשמת מאיכפתיות רבה דאגה ורצון טוב.
ילדים עד גיל שנתיים זקוקים בעיקר לחום אהבה וקבלה ללא תנאי
את זה אני מניחה שאשתך ואתה נותנים בכמויות
המלצתי -
באפריל שנה הבאה, תתחילו להתעניין להרשמה לגן.
שום דבר אינו בלתי הפיך עד אז
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי קצת שונה
אמא14/05/2007נכון שבשנה הראשונה מומלץ להיות בבית עם האם , זה טוב לביטחון העצמי של התינוק אך אני יכולה לספר לך ממצבי שבני בגיל 4 חודשים שהה אצל מטפלת אשר טיפלה בבת שלה ובבני והם היו רק שניים. אילו יכולתי כלכלית הייתי נשארת איתו עוד קצת אך המצב אצלי היה שונה. יש לציין שבני מאוד אהב את המטפלת, יש השלכות גם להישאר עם התינוק עד גיל שנה, הפרידה ממנו כאשר יכנס למסגרת תהיה יותר קשה מאשר תינוק קטם יותר. ישנם הסבורים שילד שרגיל להיות מגיל צעיר במסגרת יותר קל לו להסתגל להיעדרות הוריו אני יכולה לומר לך שאצלי זה עבד נפלא, רק בגיל 8 חודשים הוא נכנס למסגרת גדולה יותר של 10 תינוקות, וגם שם ההסתגלות שלו היתה נפלאה. מכיוון שאישתך לא מפעילה יכול להיות שכן כדאי לרשום אותו למשפחתון קטן כדי שתהיה לו מסגרת עם פעילות המתאימה לגילו שזה לא פחות חשוב להתפתחות, מעבר לכך הוא יהיה כבר בן 7 חודשים לפי מה שאתה אומר. בכל אופן אני חושבת שאתם ההורים הכי מרגישים את תינוקכם ויודעים בתוככם הכי טוב למה הוא זקוק. אולי תנסו לחפש מסגרת אינטימית וקטנה בשבילו ששם יוכלו לספק לו אהבה גדולה כמו שאני מצאתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)