מה עדיף??

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה עדיף??
    זיוה
    03/05/2012

אני ובעלי מצויים במשבר זוגי עמוק.

אין ריבים בבית,אך התקשורת קורקטית ומועטה.

יש לנו 2 ילדים: בגילאי 3 וחצי ו- 5 וחצי, בנים.

האב כבר עזב וחזר וכעת כנראה יעזוב שוב.

1) האם בהכרח תהיה לגירושין השפעה קשה על הילדים, בטווח הקצר והארוך?

2) האם העובדה שהילדים כה צעירים, תקטין את הנזק השייגרם להם מהגירושין, מעזיבת האב, או אולי דווקא להיפך ועדיף להתגרש עוד כמה שנים?

3) האם בהכרח התפתחותם הנפשית / פסיכולוגית של ילדיי תיפגע מן העובד שאביהם לא יגור איתנו או שיתכן שיתפתחו ככל ילד אחר?

4) איך לספר לילדים בגיל כזה, ומתי?

(עדיין קיימת אפשרות תאורטית שלא יעזוב בטווח הקרוב את הבית)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עדיף??

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עדיף?? - תגובה

סמדר ריינר
    03/05/2012

שלום זיוה,
    כל שינוי או משבר במשפחה יש לו מחירים. בודאי שלגירושין יש השפעה על הילדים, ובודאי שזה גורם נזק וגובה מחיר. מצש שני גם נישואים גרועים עושים נזק. ההגדרה "יתפתחו ככל הילדים" היא לא כל כך מתאימה, כי מצד אחד כן, בודאי, ומצד שני סביר להניח שיהיו קשיים. לכל הילדים דרך אגב יש קשיים, והם לא הילדים היחידים שהוריהם מתגרשים.
    לגבי הגיל וכו', אני לא בטוחה שהשאלה שלך רלוונטית, ואני אגיש לך למה. כיוון שפרקטית, אתם למעשה כמו גרושים בהמון מובנים, יש תקופות שאבא לא בבית, וגם כשהוא כן, לא נשמע לי שאתם מתנהלים כמו זוג נשוי. אז השאלה אם להתגרש או לא ומתי לא נראית לי כל כך רלוונטית, אלא זה יותר עניין של הגדרה רישמית של הכרה שלכם במציאות, זה מה שתכל'ס קורה בין כה וכה. לכן מהבחינה הזו, דווקא עדיף להתגרש, כי אז האמת גלויה ואפשר להתחיל להתייחס אליה ריגשית.
    ואז צריך לספר לקראת העזיבה של האב, רצוי שניכם ביחד. צריך להסביר לילדים שאתם לא מסתדרים (הם שמים לב לזה כבר הרבה זמן, תהיי בטוחה), ולכן אבא עוזב את הבית. זה לא קשור אליהם, הם לא אשמים בזה, אתם אוהבים אותם כמו קודם, וגם רצוי להסביר מה יהיה הסידור מעכשיו, איך מתי ואיפה הם יראו את אבא וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו