מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיואשתמיכל04/05/2012
היי, אני בת 33 אמא לשני ילדים האחת בת 11 ותינוק בן 5 חודשים. יש לי בעיה עם הבת, היא לא מקשיבה לי כלל ןכלל אציין שהיא תלמידה מצטיינת , אך היא רוב הזמן במחשב לא מוכנה להרשם לחוגים היא מתכתבת עם חברות שלה דרך המצלמה יכולה לבלות שם שעות על גבי שעות עם המחשב. היא מדי עצלנית הייתי אומרת היא לא מסדרת את חדרה למרות שאני מבקשת ממנה היא נענת לבקשתי רק אחרי רבע שעה בערך ואת החדר מסדרת 5 דק ושוב רצה למחשב...היא מכורה אליו .רק שאני מגיעה למצב שבו אני אמורה להרים את הטון ולכעוס רק אז היא עוזבת אותו ונכנסת לחדר ובוכה . על כל דבר אני נלחמת על מקלחת, ארוחת ערב, שעת שינה.....אני לא מאמינה בעונשים...אבל שיחות לא עוזרות. אציין שהיא לא מתחצפת ולא מקללת היא פשוט כועסת עליי כשאני מבקשת ממנה כי אני מפריעה באמצע המשחק. לגבי אחיה הקטן..בקושי מתקשרת איתו כי אין לה זמן. כל דבר באילוץ ובחוסר חשק אין לה שום מוטיבציה כשעושה משהו ..אז עם פרצוץ עצוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אני אמורה לעשות ?
מיכל04/05/2012אשמח לקבל טיפים .....דבר נוסף ...האם אני אמורה לחייב אותה לשחק עם אחיניות שלה שהן בנות 5-6? כשבאים לבקר היא לא מתייחסת אליהן ואז זה יוצר חיכוחים ביני לבין אחי..היא טוענת שאין לה מה לעשות איתן הן קטנות ולא לגילה....אודה לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת - תגובה
סמדר ריינר06/05/2012שלום מיכל,
נשמע שאת מאוד ביקורתית כלפי הבת שלך. את מכנה אותה עצלנית, למרות שילדים בגילה בדרך כלל לא מסדרים את החדר מרצונם, ואם היא נענית לך אחרי רבע זה הישג יפה. מי בכלל אמר שהיא חייבת לעשות כל מה שאת אומרת באותו רגע? את יודעת, ילדים הם לא רובוטים, הם בני אדם בפני עצמם ולא תמיד הרצון שלהם מסתדר עם מה שאנחנו רוצים מהם....
אני מסכימה איתך שההתמכרות למחשב היא לא המצב הכי רצוי, מצד שני, היא לא לבד במחשב אלא המחשב הוא חלק מהחיים החברתיים שלה.
כמו כן, לא ברור לי איזו תקשורת את מצפה שתהיה לה עם אחיה בן ה-5 חודשים? על מה בדיוק היא אמורה לתקשר איתו חוץ מפוצי מוצי פה ושם?
מדובר בילדה טובה, סה"כ, ממושמעת, תלמידה מצטיינת, אך
נראה שיש לך ציפיות ממנה שתעשה דברים שאת רוצה בדרך שאת רוצה, וכשזה לא הולך, נהיה ביניכן מאבק כל כך קשה שהוא נהיה כל הקשר.
השאלה אם את יכולה לפעמים באופן זמני לשים את הביקרתיות והתסכול שלך בצד, ופשוט להתעניין בילדה שלך, בחוויות שלה, במה שמעניין אותה, להציע לה לעשות דברים ביחד, ולא לצפות שהכל יהיה בדיוק בדיוק כמו שאת רוצה באותו רגע. אני מאמינה שאתם תצליחי להתרכך ביחס אליה גם היא תתכרך קצת ולא תצטרכי להתווכח כל כך על כל דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לירון06/05/2012שלום ראשית תודה על תשובתך, עם זאת חייבת לציין שאני מאד מופתעת מהתשובה המקצועית שקיבלתי. אני מודעת לבעיה שיש לי מול הבת שלי ויודעת שהיא צריכה הכוונה אך לא יודעת איך בדיוק לעשות זאת לכן פניתי לכאן . מסכימה איתך שילדים הם אינם רובוטים אך עם זאת ילדים אמורים להבין שיש גם זכויות וגם חובות בבית מעולם לא ציפיתי מהבת שלי לנקות את הבית או לעשות בייביסיטר על אחיה אך ליצור אינטרקציה מינימלית עם אח שלה נראה לי שזאת לא בקשה מוגזמת ולסדר את החדר שלה ולהתקלח אלו הם דברים יומיומיים שאמורים לכלול בסדר יום של ילדה נערה בגילה. . אני אמא שלא דוגלת בעונשים אני מעולם לא נתתי הענשתי..לכן פניתי לכאן לקבל מס טיפים איך אני אמורה לגרום לה להבין שצריך כן להתקלח עד השעה 20:00 וכן לסדר את החדר. כשאני נותנת לה לעשות את הדברים בשעות שהיא בוחרת אני עדיין מוצאת עצמי מנדנדת לה לעשות אותם וזה היות שהיא כל היום במחשב כמו שקראת לזה שם היא בקשרים חברתיים עם החברים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סמדר ריינר06/05/2012שלום מיכל, אני מבינה שאולי נפגעת מהטון בתשובתי, ואם זה כך אני מתנצלת. אני חושבת שהדרישות שלך מבתך הן הגיוניות אבל הדרך נהייתה לוחצת מדי. זה הגיוני לבקש שהילדה תסדר את החדר. הדבר שלא נראה לי הגיוני הוא שנפגעת מזה שלקח לה רבע שעה. זה מסמן לי שיש משהו לחוץ בקשר שלכן. מבחינתי ה"טיפ" שנתתי לך, הוא לשפר את הקשר עם בתך באופן כללי כך שממילא תרד ההתנגדות שלה לדרישות שלך.אם תצליחי להתעניין בה, להתרכך כלפיה, לבוא פחות בטענות, לבלות איתה זמן כיפי משותף, בהמשך אני מניחה שתוכלי להסתפק בפעם אחת לבקש ממנה להתקלח וזה יהיה אפקטיבי והיא אכן תתקלח.בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדוייק
לירון06/05/2012תודה שוב על תשובתך המהירה. ולא בדיוק נפגעתי אלא שאני שומעת מהסביבה המון ביקורות שאני מידי רכה איתה שאני אמורה לתחום לה קווים אדומים ..בכל אופן ברור לי למה הייתה כוונתך. מודה לך שוב....אנסה ליישם ולהיות פחות ביקורתית מולה אולי זה מה שיעזור ללחצים שיש בבית.
תודה רבה!
יום נפלא:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדוייק - תגובה
סמדר ריינר07/05/2012שלום מיכל,
אני חושבת שאין סתירה בין הצבת גבולות לבין קשר טוב עם הילד. כשאני מדברת על רכות אני לא מתכוונת לכך שלא תידרשי מהילדה שום דבר או שאת דורשת יותר מדי מטלות. יכול להיות שאת לא דורשת כלום אבל יש תחושה של אווירה מתמדת של מרירות סביב הילדה וחוסר שביעות רצום ממנה. אפשר בהחלט לדרוש מהילדה גבולות, אבל זה לא אומר שהיא חייבת לסדר את החדר באותו רגע, לשחק עם אחיה בן ה-5 חודשים, ושאין צורך לקשר טוב איתה, שכולל גם דברים שלא מתייחסים לגבולות.כשאנשים מעירים לך שאת רכה מדי אני חושבת שהם מתכוונים לוותרנית ולא אסרטיבית. אני חושבת שאת לא חייבת לוותר, אבל כדאי להתעקש על הדברים הנכונים, לא על ביצוע באותו רגע, אי אפשר להכריח אותה לשחק עם תינוק, ואסרטיביות לא סותרת קשר טוב ורך ברגעים ובתחומים אחרים.
אני מקווה שהפעם הובנתי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)