מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כותרת ראשיתאלמונית05/05/2012
שלום, אני חדשה בפורום ואני אשמח להישאר כאן בתקופה הקרובה ולקבל עצות ותשובות לשאלות. אני בת 19, ונכנסתי להריון לא מתוכנן, מה שהתחיל במחשבה על הפלה נגמר בחתונה והריון שהתחיל השבוע את השליש השלישי והיה מלווה עם בן זוגי האוהב והמבין.
לא היה לי ניסיון עם תינוקות ולא נחשפתי להרבה לידות עד לשנה שעברה שבה ראיתי את ההיריון של דודה שלי, ואת הקטנטונת שלה מתפתחת מההתחלה עד הרגע הזה. יש הרבה דברים בחינוך שלה (שמבוסס על הרבה אמונות תפלות ומחשבות מוזרות) שאני לא מסכימה אתם, אבל לפני שאני מגיעה להחלטות לגבי הדרך שבה אגדל את התינוקת שלי, הייתי רוצה להתייעץ פה בנושאים שמטרידים אותי בטיפול שלה, לקבל יותר כיוון ויותר מידע, אני מקווה שזה לא מפריע לכם יותר מידי, ואם כן אז כנראה זה לא המקום המתאים, פשוט חיפשתי להתייעץ עם אנשים שמבינים, מידע שמגיע רק מספרים ומאינטרנט לא מספיק לי ובעיר הקטנה שלנו אין קורסים וקבוצות שמתאימות למה שאני מחפשת.
אתחיל בשאלה שמטרידה אותי ואת בעלי בימים האחרונים, הוא מאוד מוטרד מהאופי התלותי והלא עצמאי שלי (שכרגע אני מנסה בכל הכוח לשנות למען הילדה), וטוען בתוקף שהוא רוצה מהרגע הראשון לגדל את הילדה לעצמאות, וזה אומר שהיא תישן מרגע הלידה רק במיטה שלה, ואחרי שלושת החודשים הראשונים שהמיטה תעבור לחדר אחר.
הילדה של דודתי, שביולי תיהיה בת שנה, עד היום ישנה בחדרם, לפעמים איתם במיטה ולפעמים במיטה שלה. אני חייבת להודות שעצם המחשבה להעביר ילדה בת ארבעה חודשים לחדר נפרד מאוד מלחיצה אותי, מה עושים בדרך כלל? מה אתם אומרים על זה?
רציתי לשאול איזה ספרים על גידול ילדים מומלצים? השיטות והעצות שהמשפחות שלנו מציעות לנו מאוד לא מתאימות לי.
שאלה נוספת היא, שעד היום דודתי לא נתנה לילדה שלה לזחול, תחילה זה היה מתוך הפחד שמה הרצפה קרה מידי, והיום זה בגלל ש"במילא כבר מאוחר מידי והיא תכף מתחילה ללכת" זה בא גם מהמקום שהיא לחוצה מזה שהרצפה מלוכלכת, כל פעם שהילדה מפילה צעצוע הוא עובר שטיפה קפדנית, עם היא נגעה במשהו מלוכלך, מיד ידיה נשטפות. אימו של בעלי מאוד לחוצה שאהיה כמוה, כי גם אני דאגנית שכזאת, היא כל הזמן מרמזת ואומרת שעם לא לאפשר לילד להתלכלך ולהזדהם, הוא לא יפתח מערכת חיסונית. אני רואה שזה שלא איפשרו לילדה לזחול, מנע ממנה התפתחות תקינה, הפך אותה לתלותית, ועיקב את ההתפתחות שלה. אבל מה נכון לעשות?
אודה לכם על עוד עצות ואחזור בקרוב עם שאלות חדשות, תודה רבה למי שיהיה לו הסבלנות כלפי, שבוע טוב לכולם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כותרת ראשית - תגובה
סמדר ריינר06/05/2012שלום לך,
נשמע שאת מחפשת את דרכך כאימא ומרגישה מאוד לא בטוחה מה הדרך הנכונה. האמת היא שאין דרך אחת נכונה, וכל אחד צריך למצוא את המינון שמתאים לו. אני לא מציעה לך ללמוד מדודתך, או להשקיע כל כך הרבה זמן בלהתבונן בתינוקת שלה, כי זה לא מה שמתאים לך, וניכר שזה מלחיץ אותך.
אני גם חושבת שזה לא נכון שכל השאלות שלך יובאו לפורום. המענה בפורום לא מספיק לרמת החרדה שאת נמצאת בה ולרמת ההדרכה שאת זקוקה לה.
אני חושבת שאת ובעלך זקוקים בשלבים האלה לליווי יותר צמוד של דמות בוגרת, או מקצועית שתדריך אתכם גם בצעדים הראשונים של ההורות, וגם בצעדים הראשונים של הזוגיות.
את יכולה לנסות לברר בטיפת חלב האם והיכן יש אפשרות לקבל הדרכה כזו, או לחפש באופן פרטי, אם יש לך אפשרות, או למצוא דמות במשפחה או בקהילה שאת סומכת עליה ולהיוועץ בה. אולי אפילו לבקש מאחות טיפת חלב ייעוץ באופן פרטי.
לגבי ספרים, את יכולה פשוט להיכנס לחנות הספרים הקרובה, אני בטוחה שכל מוכרת תדע להמליץ לך על ספרים מתאימים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה
אלמונית06/05/2012הבעיה היא שאין דמות שאני מתחברת למה שיש לה לומר, הכל נשמע לי לא הגיוני ולא בסדר, וללכת על פי דרכי חסרת הניסיון יהיה לא הגיוני.. תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה - תגובה
סמדר ריינר06/05/2012שלום לך,
אם זה כך אז למה נראה לך שמה שאנחנו נגיד כן יתאים לך? גם אנחנו דמויות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)