שאלה בנוגע למשחקים בגיל חמש וחצי-שש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע למשחקים בגיל חמש וחצי-שש
    גילי
    06/05/2012

ביתי בת חמש וחצי. לאחרונה שמתי לב לשוני במשחקים עם חברות. אופי המשחק השתנה והפך ליותר משחקי תפקידים: אמא-תינוקת,רופא- חולה וכו. ישנה יותר אינטימיות ונגיעות במשחקים. לעיתים שכיבה יחד במיטה, ישיבות אחת על השניה, מגע באיברים כמו ישבן (זריקה בטוסיק למשל). יש לציין שהיוזמה למשחק הדדית הן של ביתי והן של החברות. לעיתים הן גם מבקשות לסגור החדר.
    בתור אמא זה מלחיץ. כמובן שאני משתדלת להשגיח,לא לכעוס,להדריך מה מותר ומה אסור וכו. אני לא רוצה להלחיץ את ביתי אלא לאפשר לה חופשיות. אך מצד שני אני פוחדת פחד מוות.
    האם זה נורמלי? איך להגיב בצורה בריאה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע למשחקים בגיל חמש וחצי-שש - תגובה

סמדר ריינר
    07/05/2012

שלום גילי,
    ההתנהגות של ביתך היא נורמלית, בתך נצאת בגיל שבו מתעוררת אצל הילדים סקרנות מינית. חשוב לא לכעוס ולא להבהיל אותה. כן לדבר איתה על כך שאת מבינה שמעניין אותה הגוף שלה ושל אחרים, וזה טבעי, אבל כשמשחקים עם ילדים אחרים נשארים לבושים. זה הזמן להסביר לה על פרטיות הגוף וזכותה על גופה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו