שינה אצל ילד בן 2 ועשרה חודשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינה אצל ילד בן 2 ועשרה חודשים
    שרית
    09/05/2012

שלום,
    בני בן שנתיים ו10 חודשים. יש לו אח גדול בן 6. הם ישנים באותו חדר מגיל מאד צעיר.
    הבעיה היא שבחודשים האחרונים מאז שהעברתי את הקטן למיטת נוער והוא יכול לצאת ממנה הוא לא מפסיק להפריע לכולם.
    שעת השינה קבועה, הטקס קבוע וידוע מראש, הגדול נכנס למיטה ואם לא יפריעו לו נרדם. הקטן, לא מפסיק לעשות רעש, להציק לאחיו הגדול, עד מכות ובכי (כל פעם של מישהו אחר מהם) לבוא לסלון, לרקוד, לצחוק ולשיר (לעצמו, בלי יחס מאיתנו).
    אני כבר לא יודעת מה לעשות. בהתחלה כשהיה בעיקר בא לסלון ולא רוצה לחזור למיטה, צוחק, משתולל וכו' הייתי פשוט מחזירה אותו בשקט, בלי לדבר, דבר שלקח לפעמים גם שעתיים. אבל עכשיו, יום אחד הוא בא לסלון, ויום אחד פשוט יושב בחדר ומציק לאחיו. במקום שישכבו במיטה בשקט וירדמו באווירה נעימה, הבית הופך לרועש מהצעקות שלנו או שלהם, מהבכי שלו, יש טיילת בלתי נפסקת וכדומה.
    אני צריכה עזרה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה אצל ילד בן 2 ועשרה חודשים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    10/05/2012

עדי שלום,
    ראשית לפני העצות כיצד לנהוג, חשוב לבדוק מדוע בנך נוהג כך - האם אחד מההורים חוזר מאוחר הביתה וזו ההזדמנות שלו לראות את ההורה? האם הוא מנסה לגרום לאח הגדול לצחוק או להעריך אותו על "חוצפתו"? האם זוהי דרך למשוך את תשומת לבכם או לאותת שהוא זקוק לנוכחות קרובה יותר בעת ההירדמות? חשוב שתבדקי את ההשערות הללו כדי לראות מה מהן מתאימות למשפחתכם.
    הירדמות טובה בלילה מתחילה לרוב בתכנון נכון של שעות אחה"צ. כדאי לוודא שבנך מתעורר משנת הצהריים לא אחרי השעה שלוש, ושאח"כ יש לו מספיק פעילויות מעניינות ואקטיביות, ארוחת ערב טובה ואמבטיה מרגיעה. לאחר כל אלו ואחרי טקס ההרדמה (שכולל משהו קצת מרגיע ביניכם והקראת סיפור), חשוב להציב גבולות בצורה ברורה ועקבית לקימה מהמיטה.
    המסר לילד צריך להיות: אתה לא חייב להירדם, אבל אתה צריך לשכב במיטה. מומלץ להיעזר בטבלה של כוכבים שתסמנו כל בוקר, ולתת פרס לאחר כל שני לילות בהם נרדם ולא הפריע.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה, המשך שאלה..

שרית
    13/05/2012

תודה שירי על תשובתך,
    קראתי את האופציות שרשמת ואכן לפעמים אבא שלהם מגיע מאוחר ורק הוא "זוכה" לראות אותו כי הוא ער ובא לסלון. אבל הם נפרדים ממנו בשיחת טלפון ארוכה לפני שנכנסים למיטה והוא לא יודע מתי הוא יחזור כך שזה יכול להיות גם שעות אחר כך.
    בנוסף, אני מזהה בימים האחרונים שאכן יש לו צורך שאשכב לידו במיטה, הוא מבק אותי, לא רוצה שאלך, מלטף אותי ומראה המון אהבה פיזית.
    שאלתי היא: אני חוששת שאם אשכב לידו עד שירדם או הרבה מאד זמן הוא יצור בי תלות על מנת להירדם ויהיה יותר קשה בהמשך "לגמול" אותו מאמא?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה, המשך שאלה.. - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/05/2012

עדי שלום,
    טוב שהילד שלך יודע לקבל תשומת לב וחום ולהעניקה, אולם יש הרבה זמנים מתאימים לכך ודווקא סביב ההרדמה, הדבר צריך להיות מוגבל בזמן. חשוב שהוא יידע גם להיפרד ולהירדם. כדאי לנסות להגביר את הנוכחות של אבא בבית לקראת ההשכבה (לפחות..), כדי שתוכלו להציב גבולות לילדים עם פחות אשמה ויותר שיתוף פעולה הורי.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו