מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 3.5 התפרצויות זעם.אמא09/05/2012
ביתי בת ה-3.5 נוטה רבות להתפרצות זעם. היום כאשר אביה לקח את אחיה מחוץ לבית ונאלצה להישאר איתי ועם אחיה בן השנה בכתה והתפרעה.
נאלצתי לעלות אותה לחדרה ואמרתי לה שהיא לא יכולה להמשיךך לצעוק ולהתפרע כשהיא לידינו. ההתפרצות והכעס רק גבר והיא החלה מקללת אותי ומתבטאת במילים לא יפות כגון חוצפנית וקקה(כנראה שמעה מישהו בגן)
אני לא יודעת מה לעשות, לגבי היום מה שהרגיש לי נכון זה לקלח אותה ולסיים את היום שלה אמרתי לה שהיא הפסידה את היום שלה איתי היום והיא הולכת לישון.
ואילצתי אותה להיכנס למיטתה לישון. בדר"כ היא נרדמת בשבע אז היום נכנסה שעה קודם. האם נהגתי נכון או שעליי לנהוג אחרת? מה אני עושה עם הקללות וההתבטאויות חסרות הכבוד מצידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3.5 התפרצויות זעם. - תגובה
סמדר ריינר10/05/2012שלום לך,
כילדים מתשמתים במילים לא יפות צריך פושט להגיד להם שאלה מילים לא יפות ואת לא מרשה להשתמש בהם. להגיד את זה פעם אחת בלבד. מעבר לזה כשיש התפרצויות זעם, הדרך הטובה ביותר לגרום להם להתמעט היא להתעלם מהן. כשאנחנו מענישים ילד אנחנו גורמים לו להרגיש חסר אונים ומושפל. השפלה נקמנית היא לא הדרך ללמד ילד לא להשפיל ולא לדבר לא יפה. הוא יוצא מהתהליך הזה לטווח הארוך יותר זועם ומושפל, ואנחנו פותחים במאבק כוחות שסתם עלול להסלים ולא לפתור שום בעיה.לפעמים הורים חושבים ששימוש בכוח (לא בהכרח פיזי, אלא כוח ענישה, הרמת קול, וכו') יגרום לילד להבין טוב יותר את המסר. האמת היא, כשמפעילים על מישהו כוח יכולת ההבנה שלו רק פוחתת, לפעמים הוא מגיב מתוך פחד, אבל אין בזה שום הישג חינוכי.
כמו כן ברגע שילד נוקט בהתנהגות לא תקינה כלשהי ומקבל על הזה המון התייחסות ותשומת לב, גם אם היא שלילית, ההתנהגות גוברת. כי ילדים מעדיפים כל תשומת לב, גם שלילית על העדר תשומת לב. לכן חשובה כל כך ההתעלמות.
כמו שציינתי, זה לא שאת אמורה לשדר לה שהמילים האלה הן בסדר, את אמורה להגיד פעם אחת ובשקט שאת לא מרשה להתשמש בהן, אבל את לא נכנסת למאבק כוחות להכניע אותה ולהפסיק עם המילים האלה מייד ועכשיו. את מעבירה את מהסר שלך ומתעלמת. אחרי מספר פעמים שזה יקרה, היא תבין שהיא לא משיגה בזה שום דבר, והמוטיבציה שלה להכנס למצב הזה, תרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)