גמגום כתוצאה מקשר עם חבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמגום כתוצאה מקשר עם חבר
    אני
    10/05/2012

שלום,
    לבני בן ה- 7 יש חבר טוב וקרוב מזה 4 שנים. הם לומדים יחד בכיתה, משחקים בהפסקות ובצהרון יחד, מבקרים ואף ישנים אחד אצל השני.

לאחרונה בעת ביקור של החבר בביתנו התפתח ביניהם ריב עד שבני פרץ בבכי ויצא מהחדר והחבר רדף אחריו והיכה אותו בגב. בגלל המכות, אני התערבתי, הפרדתי, הרגעתי ובקשתי שהחבר יתנצל. הוא התנצל והם השלימו מיד אבל שמתי לב, שמיד לאחר מכן, בני החל לדבר תוך חזרות על הברות או מילים ולמעשה - לגמגם, בעוד שקודם לכן הוא דיבר באופן שוטף ורהוט, ללא כל בעיה.
    לאחר שהפניתי את תשומת ליבה של המורה גם היא שמה לב שחל שינוי והוא החל לגמגם.

היום הוא חזר מבית הספר עם גמגום כבד. התברר לי שהחבר צעק על בני בהתקף זעם מכוער ועל לא עוול בכפו עד שהוא פרץ בבכי. המורה שהיתה במקרה עדה למה שקרה נזפה בחבר של בני על התנהגותו. אמו של החבר (שהיא גם חברתי) אמרה לי שהוא עצמו אמר לה שהוא מתביש בהתנהגות שלו, אך לא רצה להתנצל.

חשוב לי לציין שמתחילת הגמגום ביקרו בביתנו 3 חברים אחרים. הקשבתי לשיחות ביניהם וכשהוא איתם הוא לא מגמגם.

חשוב לי מאד לעצור את הגמגום כדי שלא יצחקו עליו בבית הספר וכמובן כדי שלא יתקבע.

להפריד ביניהם זה בלתי אפשרי (הם ביחד בכיתה ובצהרון).
    המורה ייעצה ללכת לקלינאית תקשורת אולם אני מרגישה שזה לא הפיתרון.

מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמגום כתוצאה מקשר עם חבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמגום כתוצאה מקשר עם חבר - תגובה

סמדר ריינר
    10/05/2012

שלום לך,
    לא הבנתי מדוע את מרגישה שקלינאית תקשורת היא לא הפיתרון? זה לא בטוח. גם אם הסיבה לגמגום היא רגשית, ייתכן שקלינאית תקשורת יכולה לעזור. כדאי לך לברר. אם לא, כדאי לפנות לפסיכותרפיסט או פסיכולוג כדי לעסור לילד עם החרדה שנתקף בה כפי הנראה, בעקבות המריבות עם אותו ילד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו